Τετάρτη 28 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η "Καθημερινή" και η... πολυφωνία της

Επιστολή - απάντηση του γγ της ΓΣΕΕ, Γ. Μαυρίκου, σε υβριστικό δημοσίευμα

Μιλώντας ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ στην απεργιακή συγκέντρωση των ΔΕΚΟ την Πέμπτη 22 Γενάρη, στο θέατρο ΠΕΡΟΚΕ, αναφέρθηκε και σε κάποιους που καραδοκούν να λεηλατήσουν τις δημόσιες επιχειρήσεις. Κατονόμασε μεταξύ άλλων και τον εκδότη της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Την επομένη, η εφημερίδα αυτή στο βασικό της άρθρο, κάνοντας δήθεν πολιτική κριτική, επιτίθεται στον Γιώργο Μαυρίκο με χαρακτηρισμούς όπως "σταλινική καρικατούρα", "ιδιοτέλεια", "ρετιρέ", για "πολιτική παιδεία" κλπ.

Την ίδια μέρα ο γραμματέας της ΓΣΕΕ έστειλε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ επιστολή, που μέχρι σήμερα φαίνεται ότι η "πολιτική παιδεία" και η σχέση με την πολυφωνία της "Κ" δεν επέτρεψε να δημοσιευτεί. Τη συγκεκριμένη επιστολή έχει ο "Ριζοσπάστης" και τη δημοσιεύει σήμερα.

"Εκρινα αναγκαίο να σας στείλω αυτή την απάντηση, επειδή το σχόλιο της εφημερίδας σας (σελ. 3, σήμερα 23/1/98) με τίτλο "ο ρόλος της ΓΣΕΕ" ξεφεύγει από τα όρια της πολιτικής κριτικής. Πιο συγκεκριμένα:

1. Ο αγώνας των εργαζομένων των ΔΕΚΟ δε γίνεται για τη διατήρηση "προνομίων", όπως συνεχώς γράφεται, αλλά το δικαίωμα ελεύθερων Συλλογικών Συμβάσεων για τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των επιχειρήσεων αυτών με την ανασυγκρότηση, τον παραγωγικό εκσυγχρονισμό τους και βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους.

2. Αν ο γενεσιουργός ρόλος των προβλημάτων των ΔΕΚΟ ήταν τα "προνόμια και τα ρετιρέ", τότε το πρόβλημα θα ήταν εύκολο. Η ουσία όμως είναι άλλη και βρίσκεται στην πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στο ρουσφέτι, την ομηρία, στον ημετερισμό, στις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις ορέξεις των μονοπωλίων. Οποιος κάνει πως δε βλέπει αυτή την πραγματικότητα... χτυπά το σαμάρι, αντί για το γάιδαρο.

3. Στην ομιλία μου στην απεργιακή συγκέντρωση, πράγματι έκανα δημόσια πολιτική κριτική και στην εφημερίδα σας - και όχι στους δημοσιογράφους της - η οποία πρωτοστατεί στον αγώνα για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ, που αν επιτευχθεί θα επιβαρύνει το λαός μας με υπέρογκα βάρη (θα πει το νερό - νεράκι, θα κοστίζει το λεωφορείο όσο το ταξί και πολλά ακόμα). Η περίπτωση της κινητής τηλεφωνίας βοά!

Τέλος, επειδή σίγουρα από άγνοια, αναφέρετε ότι προέρχομαι από τις ΔΕΚΟ σας ενημερώνω ότι προέρχομαι από τον κλάδο των ιδιωτικών υπαλλήλων (π. χ. έχω εργαστεί σε κεντρικό εμπορικό κατάστημα 3 χρόνια και απολύθηκα, στην Κλωστοϋφαντουργία ΧΟΥΔΣΟΝ και απολύθηκα, στα κλωστήρια ΑΤΤΙΚΗΣ και απολύθηκα, και για 10 χρόνια σε μεγάλη ιδιωτική αντιπροσωπεία γεωργικών μηχανημάτων και απολύθηκα)".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ