Τετάρτη 28 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μανία - μόδα

Αρχίζουν, σήμερα, στο θέατρο "Στοά",οι παραστάσεις του έργου "Το πρόβλημα του Κώστα" του πρωτοεμφανιζόμενου Βασίλη Ραϊση,σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου και σκηνικά - κοστούμια Λέας Κούση.Παίζουν: Ανατολή Αθανασιάδου, Φαίδων Καστρής, Σπύρος Κωστόπουλος, Παναγιώτης Μέντης, Ντίνη Ρέντη, Νίκη Χατζίδου, Βασίλης Ψυχογιόπουλος.

"Το πρόβλημα του Κώστα",όπως λέει ο Θανάσης Παπαγεωργίου,"θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κωμωδία. Θέμα του είναι η μανία της ανάλυσης, αρρώστια της εποχής. Μανία που έχει γίνει της μόδας, χαρακτηρίζει τις σχέσεις των ανθρώπων και δυσκολεύει την πραγματική επαφή. Ο συγγραφέας μοιάζει να καγχάζει με τους ανθρώπους που έχουν παρασυρθεί απ' αυτή τη μανία και κυρίως με τους ανθρώπους της γενιάς του, στους οποίους το φαινόμενο έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις δημιουργώντας την τάξη των "κουλτουριάρηδων", άποψη που έκανε τη λέξη, στις μέρες μας, ειρωνεία".

Ο Βασίλης Ραϊσης είναι ένας από τους δύο συγγραφείς που επιχορήγησε η"Στοά" για τη συγγραφή θεατρικού έργου (ο άλλος είναι ο Παναγιώτης Μέντης,του οποίου το έργο θα είναι το εναρκτήριο της επόμενης περιόδου).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ