Τετάρτη 28 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μεταφορά χρημάτων στο Μέγαρο

Στο θέμα της στατικής επάρκειας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά αναφέρεται ο βουλευτής του ΚΚΕ,Ορέστης Κολοζώφ,σε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα η Ερώτηση αναφέρει ότι "με απόφαση του υπουργού Πολιτισμού δε δόθηκε 1,5 δισ. για τα αναγκαία έργα επισκευών και εξασφάλισης της στατικής επάρκειας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, για να μεταφερθούν στο Μέγαρο Μουσικής του κ. Χρ. Λαμπράκη.Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας του υπουργού είναι, η αρμόδια επί θεμάτων Περιβάλλοντος, Μνημείων και Παραδοσιακών Κτιρίων υπηρεσία να ζητά την αναστολή λειτουργίας του θεάτρου λόγω της επικινδυνότητας του κτιρίου,η οποία προκύπτει βάσει της έκθεσης της Διεύθυνσης της Πολεοδομίας του Δήμου".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, ρωτά τον υπουργό: "με ποιο σκεπτικό δε δόθηκε το 1,5 δισ. στο Θέατρο Πειραιά; Τι μέτρα σκέφτεται να πάρει το υπουργείο για να ξεκινήσουν και ολοκληρωθούν σύντομα τα έργα επισκευής του Θεάτρου Πειραιά;"

Από την άλλη μεριά το ΥΠΠΟ "πετάει" την ευθύνη στο Δήμο Πειραιά και ο Δήμος Πειραιά στο ΥΠΠΟ.Προχτές ο δήμαρχος Στ. Λογοθέτης επιχείρησε να συναντήσει τον υπουργό Πολιτισμού και τελικά είδε το γενικό γραμματέα του ΥΠΠΟ, Ευγένιο Γιαννακόπουλο, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της στατικότητας του θεάτρου.

Ο Ε. Βενιζέλος με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι "ο Δήμος Πειραιά καθυστερεί να υποβάλει διορθωμένη και συμπληρωμένη τη μελέτη σύμφωνα με τις υποδείξεις της αρμόδιας Διεύθυνσης". Οσο για τη στατική αντοχή του μνημείου "η αρμοδιότητα δεν ανήκει στο ΥΠΠΟ, ενώ την ευθύνη για άμεσες, σωστικού χαρακτήρα επεμβάσεις την έχει φυσικά ο Δήμος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ