Τετάρτη 28 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Υποταγή στο μεγάλο κεφάλαιο
  • Η ΟΥΕΦΑ αποδέχτηκε τις προτάσεις των επαγγελματικών ενώσεων
  • Περιθωριοποιούνται οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες

Ο εναγκαλισμός του ποδοσφαίρου με το μεγάλο κεφάλαιο σφίγγει ακόμα περισσότερο.

Στη δύναμη του χρήματος υπέκυψε ολοκληρωτικά και η ΟΥΕΦΑ, που από χτες επισημοποίησε την υποταγή της στην απαίτηση του μεγάλου κεφάλαιου, των εμπόρων του αθλήματος, για αποδυνάμωση των ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών (ΠΟ). Στη συνάντηση των ευρωπαϊκών επαγγελματικών ενώσεων, που έγινε χτες στην Αθήνα, αποδέχτηκε την ισότιμη συνεργασία με τους φορείς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου χωρίς τη συμμετοχή της κατά χώρα ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Ετσι ανοίγει ο δρόμος για την ολοκληρωτική εκμετάλλευση του ποδοσφαίρου με μοναδικό κριτήριο, φυσικά, το κέρδος.

Τον έτσι και αλλιώς υφιστάμενο αφελληνισμό του ποδοσφαίρου μας (σ.σ. βλ. ΕΝΙΚ) ήρθε να ενισχύσει η άποψη του γγ της Ισπανικής Λίγκας, Πέδρο Τομάς Μαρκές. Σύμφωνα με αυτή, στα πλαίσια της Ενωμένης Ευρώπης, μπορεί λ.χ., το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού να σφυρίξει Ιταλός διαιτητής... Από την πλευρά της η ΕΠΑΕ αναφέρθηκε στην πρόθεση της πολιτείας να παρέμβει θεσμικά στο άθλημα. Ο γγ της ΟΥΕΦΑ Γκ. Αϊγκνερ τούς διαβεβαίωσε ότι σε μια τέτοια περίπτωση μπορούν να τον ενημερώσουν απευθείας ώστε να επέμβει...

Επίσης οι επαγγελματίες παράγοντες της χώρας μας εξασφάλισαν τη συμπαράσταση των Ευρωπαίων ομολόγων τους στην προσπάθειά τους να ελέγξουν το προκαθορισμένο στοίχημα και το ΠΡΟ-ΠΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ