Τετάρτη 28 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΙΔΝΕΪ 2000
Το πρόγραμμα ολυμπιακής προετοιμασίας

Προϋπολογισμό ύψους 5 δισ. δρχ. για την ολυμπιακή προετοιμασία του Σίδνεϊ 2000 κατάρτισε και παρουσίασε χτες η Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων. Παρουσιάζοντας το νέο πρόγραμμα ολυμπιακής προετοιμασίας ο πρόεδρος της ΕΟΑ, Λ. Νικολάου, τόνισε ότι "η ΕΟΑ βλέπει όλα τα αθλήματα με το ίδιο πρίσμα, αφού όλα τα μετάλλια έχουν την ίδια αξία". Επίσης, διευκρίνισε ότι ο ολυμπιακός προϋπολογισμός δε θα καλυφθεί μόνο από την πολιτεία αλλά και από τους χορηγούς και από το Ολυμπιακό Λαχείο.

Στο νέο πρόγραμμα προβλέπονται κριτήρια επιλογής για την ολυμπιακή ομάδα αλλά και παρακολούθηση των προπονητικών προγραμμάτων των ομοσπονδιών. Καινοτομία του νέου σχεδιασμού είναι ο επανέλεγχος των προγραμμάτων στο τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων κάθε χρονιάς. Ο υπεύθυνος της ολυμπιακής προετοιμασίας, Γ. Μοναχός, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν αθλήματα που δε διαθέτουν αποκλειστικό χώρο προετοιμασίας των ολυμπιακών τους ομάδων, κάτι που συνιστά σημαντικό ανασταλτικό παράγοντα εφαρμογής οποιουδήποτε επιπέδου σχεδιασμού.

  • Με 13 αθλητές θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στους 18ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς στο Ναγκάνο της Ιαπωνίας. Η ελληνική αποστολή περιλαμβάνει τους παρακάτω αθλητές: Β. Δημητριάδης, Σ. Μυστριώτη (καταβάσεις), Ελ. Φαφαλής, Κ. Αναστασίου (δρόμοι αντοχής), Θ. Τσακίρης (δίαθλο), Στ. Πάππος, Μ. Χατζηκυριακάκης, Μ. Πάππου (χιονοσανίδα), Γρ. Σέμπαλτ, Γ. Καμπάνης, Τ. Παπακωνσταντίνου, Π. Κολοτούρος (μπομπσλάιτ), Σπ. Πίνας (Λουτζ).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ