Πέμπτη 29 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
"Εφτασε το μαχαίρι στο κόκαλο"

Συντονισμένες συγκεντρώσεις σ' όλη τη χώρα στις 5 Φλεβάρη. Σε 60 - 120 δρχ. αύξηση... τη μέρα μεταφράζεται για τους απόμαχους της δουλιάς η κυβερνητική εισοδηματική πολιτική!

Σε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις προχωρούν οι συνταξιούχοι, διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις πείνας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αλλά και για τη γενικότερη αντισυνταξιουχική πολιτική που ακολουθεί. Ετσι στις 5 Φλεβάρη η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας προγραμματίζει Παναττική συγκέντρωση στις 10π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος. Παράλληλα, την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν περιφερειακές συγκεντρώσεις και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Στα Γιάννενα η συγκέντρωση θα γίνει στις 10π.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΣΕΑ επισημαίνει πως είχε προειδοποιήσει με "θερμό" χειμώνα και ήδη οι συνταξιούχοι όλης της χώρας έχουν δώσει σκληρές μάχες. Σημειώνει ότι κάτω από τους αγώνες αυτούς, η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να αναστείλει τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, να μειώσει το όριο ηλικίας για το επίδομα ΕΚΑΣ κατά πέντε χρόνια και να αυξήσει το ποσό από 100.000 σε 120.000 δρχ., στο οποίο δεν επιβάλλεται η ειδική εισφορά.

"Σε καμιά περίπτωση - τονίζει - δε λέμε ότι αυτές οι ρυθμίσεις μάς ικανοποιούν, όμως από μια κυβέρνηση ανάλγητη που εξαπέλυσε γενική επίθεση στα δικαιώματά μας, κάτι είναι κι αυτά. Γι' αυτό κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος ".

Υπογραμμίζει ότι οι αυξήσεις του 2,5% που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, για 600.000 συνταξιούχους μεταφράζεται σε 60 - 120 δρχ. τη μέρα, για τους υπόλοιπους κάτι παραπάνω. Την ίδια ώρα - συνεχίζει - και αυτές τις παίρνουν πίσω στο πολλαπλάσιο με τις αυξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, στα βασικά είδη, με την αύξηση της φορολογίας, αλλά και με την παρακράτηση φόρου στις επικουρικές συντάξεις.

Τονίζει ότι, εκτός απ' την αφαίμαξη στο εισόδημα, στο στόχαστρο κυβέρνησης και βιομηχάνων βρίσκεται το ασφαλιστικό,με τη γνωστή ισοπεδωτική έκθεση Σπράου που παραπέμφθηκε στον "κοινωνικό διάλογο" και επισημαίνει ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο απ' αυτά που σήμερα έχουν οι συνταξιούχοι, ενώ ήδη ανακοινώθηκε μείωση 25 - 30% στις συντάξεις των συνταξιούχων του ΟΤΕ.

Σημειώνοντας "δεν πάει άλλο, το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο", καλεί τους συνταξιούχους να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ