Πέμπτη 29 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πληθώρα αγωνιστικών αποφάσεων

Πληθαίνουν μέρα με τη μέρα οι αγωνιστικές αποφάσεις που παίρνουν οι αγρότες στην Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Ηπειρο και τα νησιά.

Αιτωλοακαρνανία

Στην Αιτωλοακαρνανία,ο νέος κύκλος κινητοποιήσεων ξεκινά σήμερα το πρωί στις 9.00 με το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στα "αγροτοδικεία" της κυβέρνησης. Το συλλαλητήριο θα γίνει έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου, τη στιγμή που 12 αγρότες οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις των καπνοπαραγωγών το Νοέμβρη του 1996. Παράλληλα στο νομό συνεχίζονται οι περιοδείες και οι ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα χωριά, ενόψει τις κλιμάκωσης του αγώνα.

Αρτα

Στην Αρτα αύριο Παρασκευή στις 10.30 το πρωί, οι παραγωγοί εσπεριδοειδών θα ξεκινήσουν τον αγώνα επιβίωσής τους, παρατάσσοντας σε πρώτη φάση τα αγροτικά μηχανήματα και τα αυτοκίνητά τους, φορτωμένα με πορτοκάλια, δεξιά και αριστερά των δρόμων στις θέσεις Κομπότι και Φιλοθέη. Το κυρίαρχο αίτημά τους είναι να δοθεί άμεσα λύση στην απορρόφηση και σε ικανοποιητικές τιμές των πορτοκαλιών τους.

Βοιωτία

Στη Βοιωτία στις 2 του Φλεβάρη θα γίνουν δύο μεγάλες αγροτικές συγκεντρώσεις με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον Ορχομενό και τις Θεσπιές, ενώ σε πολλά χωριά του νομού τα τρακτέρ θα κατέβουν στις πλατείες. Επίσης την Πέμπτη 5 Φλεβάρη οι αγρότες της Βοιωτίας θα πραγματοποιήσουν αγωνιστική συγκέντρωση - αποκλεισμό στα γραφεία του "Οργανισμού Βάμβακος" στη Λιβαδειά, διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν στη βαμβακοκαλλιέργεια. Ακόμα την ερχόμενη Τετάρτη 7 αγρότες οδηγούνται στο δικαστήριο της Λιβαδειάς, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών για τις κινητοποιήσεις το Νοέμβρη του 1995.

Πρέβεζα

Στην Πρέβεζα η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού, η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί και οι αγρότες του νομού συγκρότησαν Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα. Οπως ανακοίνωσε η ΣΕΑ Πρέβεζας στις 2 του Φλεβάρη θα γίνει παμπρεβεζιάνικη συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο Φόρο Πρέβεζας. Παράλληλα σε ανακοίνωση της ΣΕΑ Πρέβεζας καλούνται οι αγρότες του νομού να συμπαρασταθούν έμπρακτα στους αγωνιστές συναδέλφους τους που δικάζονται στις 10 του Φλεβάρη στη Λευκάδα.

Ηλεία

Στην Ηλεία μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, οι αγρότες στις 2 του Φλεβάρη θα κατεβάσουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και στη συνέχεια θα αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία του αγώνα. Παράλληλα μέχρι την ημερομηνία αυτή θα συνεχιστούν οι περιοδείες και ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα χωριά του νομού από κλιμάκια της Ομοσπονδίας.

Αίγιο

Στις 2 του Φλεβάρη επίσης θα γίνει αγροτικό συλλαλητήριο στο Αίγιο από τους αγρότες της Αιγιάλειας, ενώ την ίδια ημερομηνία ανάλογο συλλαλητήριο θα προετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν στην Κορινθία και οι αγρότες της Νεμέας,με κυρίαρχα αιτήματα την επίλυση των προβλημάτων στο λάδι, τη σταφίδα και το κρασί.

Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία οι αγρότες του νομού θα παρατάξουν τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα στη θέση Ριζόμυλος Πυλίας στις 5 του Φλεβάρη. Σε ανακοίνωσή της η "Λαϊκή Αγροτική Ενότητα Μεσσηνίας" καλεί τους αγρότες του νομού να γυρίσουν την πλάτη στους διασπαστές, τους ανθρώπους της κυβέρνησης και της ΕΕ. Να τους καταγγείλουν σαν πέμπτη φάλαγγα στις γραμμές του αγροτικού κινήματος και να συσπειρωθούν γύρω από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.

Κεφαλονιά

Στην Κεφαλονιά,μετά από απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών, θα γίνει συγκέντρωση με αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα την ερχόμενη Τρίτη στις 10 το πρωί στο Ληξούρι μπροστά στο Δημαρχείο και στη συνέχεια οι αγρότες θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Νομαρχίας στο Αργοστόλι.

Ζάκυνθος

Στη Ζάκυνθο οι αγρότες του νησιού θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις στις 4 του Φλεβάρη με συγκέντρωση με αγροτικά μηχανήματα στη θέση Λούμπα.

Λέσβος

Στη Λέσβο οι ελαιοπαραγωγοί του νησιού θα πραγματοποιήσουν μαχητικό συλλαλητήριο στις 6 του Φλεβάρη στη Μυτιλήνη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι αγρότες κλιμακώνουν με νέες κινητοποιήσεις (2014-02-15 00:00:00.0)
Οι αγρότες κλιμακώνουν με νέες κινητοποιήσεις (2014-02-15 00:00:00.0)
Πυκνώνουν τα μπλόκα των αγροτών (2013-02-06 00:00:00.0)
Επεκτείνονται σε όλη τη χώρα οι κινητοποιήσεις (1999-02-13 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις παντού (1998-01-31 00:00:00.0)
Αντι - τρομοκρατικό συλλαλητήριο (1997-02-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ