Πέμπτη 29 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Τρία νηπιαγωγεία με βάρδιες σε μια αίθουσα!

Ανάμεσα σε δύο ετοιμόρροπα κτίρια, μέσα στην αυλή του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, που αποτελούν καθημερινή απειλή για τραυματισμούς, σε μια αίθουσα με "ελλενίτ", κάνουν μάθημα από την περασμένη Δευτέρα οι μικροί μαθητές τριών νηπιαγωγείων και μάλιστα με "σπαστό" ωράριο.

Συγκεκριμένα, το 4ο,26ο και 12ο Νηπιαγωγείο,μοιράζονται τη μια και μοναδική αίθουσα που υπάρχει, με βάρδιες και κατά μια ώρα λιγότερη από το κανονικό πρόγραμμα, μέχρι να βρεθεί ασφαλής χώρος για τη μεταστέγασή τους. Οι τρεις βάρδιες είναι 9 π.μ. - 11.3Ο π.μ., 11.3Ο π.μ. - 2 μ.μ. και 2 μ.μ. - 4.3Ο μ.μ., Επίσης με "κουτσουρεμένο" ωράριο κατά μια ώρα στα Μαθηματικά, στην Ιστορία και δύο ώρες από τη μελέτη, κάνουν "μάθημα" οι μαθητές της Γ τάξης του 13ου Δημοτικού, τους οποίους φιλοξενεί το 9ο Δημοτικό στην οδό Σαπφούς, ενώ κόπηκε και το δίωρο των Καλλιτεχνικών στη Β τάξη. Η μείωση του ωραρίου έγινε, όπως επισήμανε ο σύλλογος των δασκάλων, λόγω του μειωμένου ωραρίου της δασκάλας, η οποία δεν προλαβαίνει να καλύψει τις ώρες.

Οι γονείς, φανερά ανήσυχοι για την τροπή που παίρνουν πλέον τα πράγματα και από τον τρόπο που "χειρίζεται" το θέμα ο δήμαρχος Γ. Κυριόπουλος, τη στιγμή μάλιστα που πέρασε ήδη ένας μήνας χωρίς να λυθεί το πρόβλημα, φοβούνται ότι θα συνεχιστεί το ίδιο τροπάριο των άσκοπων καθυστερήσεων, τη στιγμή που απομένει να γίνει τοπογραφική μελέτη του χώρου και της κάτοψης του κτιρίου για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Ομως, κανείς δε φαίνεται να κάνει την αρχή, ούτε από το δήμο, ούτε από τον ΟΣΚ, μεταφέροντας το "μπαλάκι" της ευθύνης για την καθυστέρηση ο ένας στον άλλο.

Ακαρπη ήταν και η προχτεσινή συνάντηση του Συλλόγου Γονέων με τον γενικό διευθυντή του γραφείου του υπουργού Παιδείας, κ. Καφαντάρη, ο οποίος δήλωσε αναρμόδιος για το θέμα και παρέπεμψε στο δήμο και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ