Πέμπτη 29 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Πάρκινγκ αντί για παιδικό σταθμό

Σε ιδιωτικό πάρκινγκ νυχτερινού κέντρου μετατράπηκε ο παλιός κινηματογράφος "Αιολία", όπου επρόκειτο να δημιουργηθεί βρεφονηπιακός σταθμός. Ο χώρος του κινηματογράφου χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του κέντρου "Χάραμα" εδώ και τέσσερις μήνες, γεγονός που έχει προκαλέσει τη μαζική αντίδραση των κατοίκων που ζουν στις οδούς Ερυθρού Σταυρού, Λυδίας, Σολομωνίδου, Αναξαγόρα και Ούλοφ Πάλμε. Παραδόξως, η δημοτική αρχή - σύμφωνα με τις σχετικές καταγγελίες - αποποιείται των ευθυνών της και δηλώνει "άγνοια", λέγοντας πως δεν έχει δώσει άδεια λειτουργίας.

Με υπόμνημά τους προς τη δημοτική αρχή, οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να σταματήσει η παράνομη και αυθαίρετη λειτουργία του ιδιωτικού πάρκινγκ του κέντρου "Χάραμα".

Σε επικοινωνία που είχαμε με εκπροσώπους τους, στον ισχυρισμό της δημοτικής αρχής περί "άγνοιας", οι κάτοικοι απαντούν πως ο δήμος είναι αυτός που προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες (καθάρισε το χώρο, γκρέμισε το προβολείο), ώστε να μετατραπεί ο παλιός κινηματογράφος σε ιδιωτικό πάρκινγκ για τις ανάγκες του κέντρου "Χάραμα". Επιπροσθέτως, καταγγέλλουν την υποβάθμιση ενός ιστορικού χώρου, καθώς δίπλα στο πάρκινγκ του "Χάραμα", πρόκειται να υψωθεί ένα μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. "Είναι απαράδεκτο ένας ηρωικός τόπος, όπως αυτός εδώ, να γίνεται σκυλάδικο", δηλώνει αγανακτισμένος ο Θαν. Ρουμελιώτης,εκπρόσωπος της επιτροπής των κατοίκων.

Αμεση λύση απαιτεί και το πρόβλημα που δημιουργείται σε σχέση με το ωράριο λειτουργίας του κέντρου (10.00 μ.μ.-4.30 π.μ.), ώρες κατά τις οποίες προκαλείται ηχορύπανση, εξαιτίας των παρκαρισμάτων και της μετακίνησης των αυτοκινήτων.

Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί εκτάκτως σήμερα στις 8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να βρεθεί μια λύση, διαφορετικά οι κάτοικοι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ