Πέμπτη 29 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μέτρα για τα πολυκαταστήματα τροφίμων

Νομοθετική ρύθμιση για τους όρους λειτουργίας των καταστημάτων τροφίμων - τα οποία δημιουργούν σοβαρά προβλήματα συμφόρησης στις περιοχές εγκατάστασής τους, εξαιτίας του όγκου των εργασιών τους - αναμένεται να ζητήσει ο Δήμος Αθηναίων, ύστερα από σχετική πρόταση του επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λεων. Αυδή.

Ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" είχε πρόσφατα ζητήσει τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των οχλήσεων που προκαλούν πολυκαταστήματα με ελλιπή υποδομή, τα οποία βρίσκονται μάλιστα σε πυκνοδομημένες και πυκνοκατοικημένες περιοχές. Ο ανεφοδιασμός σε μεγάλες ποσότητες και η στάθμευση οχημάτων τροφοδοσίας στους γύρω από το κατάστημα δρόμους, η συρροή πελατών και κατά συνέπεια αυτοκινήτων και η παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων απορριμμάτων επιβάλλουν - όπως είχε σημειώσει ο Λ. Αυδής - τη διάθεση χώρων στάθμευσης - υπογείων ενδεχομένως - για οχήματα τροφοδοσίας και πελατών και την εξασφάλιση ειδικού χώρου, εντός της εγκατάστασης της επιχείρησης, για τη φύλαξη των απορριμμάτων μέχρι την ώρα της αποκομιδής τους.

Την πρόταση του Λ. Αυδή διαβίβασε στη Διεύθυνση Σχεδίου Πόλεως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλ. Σκαλαίος,για "να εξεταστεί η δυνατότητα νομοθετικής ρύθμισης που θα γίνει από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων".

Θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" είχε ζητήσει να συζητηθεί αναλυτικά το θέμα και από το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να ληφθούν και από αυτό αποφάσεις, αλλά και να εξεταστούν περιπτώσεις, στις οποίες - σύμφωνα με τις καταγγελίες που υπάρχουν - έχουν δοθεί άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας σε περιοχές που οι συγκεκριμένες χρήσεις είναι απαγορευμένες. Η ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου δεν περιλαμβάνει το θέμα. Να περιμένουμε ότι θα εξεταστεί σε επόμενη συνεδρίαση ή η παραπομπή του στη Διεύθυνση Σχεδίου Πόλεως σημαίνει ότι παραπέμπεται διακριτικά και σε κάποιο συρτάρι γραφείου απ' αυτά που δεν ανοίγουν ποτέ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ