Πέμπτη 29 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση αστυνομικών στην Καστοριά

Για όλους τους ανώτατους αξιωματικούς στο εξής οι έκτακτες κρίσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στην πόλη της Καστοριάς πραγματοποιούν σήμερα στις 4 το απόγευμα τα τοπικά σωματεία των αστυνομικών της Δυτικής Μακεδονίας, με κεντρικό σύνθημα "το φιλότιμο τελείωσε". Οι αστυνομικοί διαμαρτύρονται επειδή η πολιτεία δεν ενισχύει τις υπηρεσίες τους με τα απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το λαθρεμπόριο και τη δραστηριότητα των Αλβανών κακοποιών. Η συγκέντρωση αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων που έχει προγραμματίσει η ΠΟΑΣΥ σε επαρχιακές πόλεις.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλάζει το Προεδρικό Διάταγμα για τις κρίσεις των αξιωματικών της Αστυνομίας. Στο εξής δε θα κρίνεται ανά πάσα στιγμή μόνο ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και όλοι οι ανώτατοι αξιωματικοί, από το βαθμό του αντιστρατήγου έως και το βαθμό του ταξιάρχου. Ο θεσμός των εκτάκτων κρίσεων είχε καταργηθεί πριν ένα χρόνο, αλλά επανέρχεται τώρα με την αιτιολογία ότι η ηγεσία του υπουργείου πρέπει να μη δεσμεύεται όσον αφορά στις επιλογές και τις τοποθετήσεις των ανώτατων αξιωματικών.

Μετά τις περυσινές αντιπαραθέσεις σε ανώτατο επίπεδο, όπου η ηγεσία του υπουργείου φάνηκε να είναι όμηρος μιας ιδιότυπης βεντέτας στρατηγών, χωρίς να είναι σε θέση να προβεί σε αποστρατείες, κρίθηκε τώρα σκόπιμο να επανεξεταστεί το θέμα. Η δεύτερη αλλαγή που συντελείται στο ισχύον νομικό πλαίσιο αφορά στην κατάργηση της διάταξης του άρθρου 30 του ΠΔ 24/97, που προέβλεπε αναγκαστική αποστρατεία των 2/5 του συνόλου των αξιωματικών με το βαθμό του υποστρατήγου και του ταξιάρχου. Η ρήτρα αυτή είχε υιοθετηθεί πριν ένα χρόνο επειδή η ηγεσία δεχόταν πιέσεις κυρίως από αξιωματικούς, που κατείχαν το βαθμό του αστυνόμου, όπου παρατηρείται συμφόρηση της επετηρίδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ