Πέμπτη 29 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΣΩΤΗΡΙΑ"
"Υπηρεσιακοί λόγοι" με ευρύτερους στόχους

Καταγγελία της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας" για εκφοβισμό σε όσους προβάλλουν αντίσταση στα ευρύτερα σχέδια υποβάθμισης των υπηρεσιών δημόσιας υγείας

Οι μετακινήσεις του προσωπικού "για υπηρεσιακούς λόγους" αποτελεί έκφραση, στην πράξη, του αυταρχισμού της διοίκησης του "Σωτηρία", καταγγέλλει η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" (ΔΕ) του νοσοκομείου.

"Ολως... τυχαίως οι μετακινούμενοι ανήκουν σ' αυτούς που αντιστέκονται στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων", υπογραμμίζει η ΔΕ και επισημαίνει ότι στην επιχείρηση συμπλέουν τόσο διοικητικοί παράγοντες του νοσοκομείου όσο και "συνδικαλιστές", που ζήλεψαν την εποχή του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν". Ούτε καν τα προσχήματα δεν κράτησαν και τη νόμιμη οδό της ημερήσιας κίνησης του προσωπικού, σημειώνει η ΔΕ και τονίζει: "Ολα δείχνουν ότι οι "υπηρεσιακές ανάγκες" που επικαλούνται αποτελούν το φερετζέ των βαθύτερων στόχων τους", που είναι η υποβάθμιση της παρεχόμενης δημόσιας υγείας μέσα απ' τη λογική για λιγότερο κόστος.

"Δεν είναι τυχαίο ότι ο δικός μας χώρος έχει επιλεγεί ως "πιλότος" αυτού του σχεδίου, μέσω της πολιτικής των συνενώσεων", υπογραμμίζει η ΔΕ και σε άλλο σημείο η ανακοίνωση αναφέρει: "Με αυτά τα μέτρα θέλουν να πετύχουν αφ' ενός το κυνήγι των μη αρεστών, αλλά και τον παραδειγματισμό όσων σκέφτονται ότι δεν υπάρχει μέλλον χωρίς αντίσταση. Θέλουν τον εργαζόμενο χωρίς βούληση στην εξουσία του "μηχανισμού", χωρίς δικαιώματα παρά μόνο με υποχρεώσεις".Η ΔΕ θέτει το ερώτημα: "Αλήθεια, τι γνώμη έχουν η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ για αυτά;". Επίσης υπογραμμίζει: "Τα μέλη της παράταξής μας και η μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων έχουν υψηλότερους στόχους στη ζωή τους από μια "θεσούλα", που οι ίδιοι έχουν αναγάγει σε τρόπο ζωής και μέσο συνδιαλλαγής". Τέλος, η ΔΕ καλεί το σωματείο να παίξει στοιχειωδώς το ρόλο του και να καταδικάσει αυτές τις μεθοδεύσεις και να τις ακυρώσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ