Σάββατο 31 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΘΗΝΩΝ
Απεργία ενάντια στις απολύσεις

Οι εργαζόμενοι στο κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας απέργησαν χτες και συνεχίζουν τη Δευτέρα με νέα 24ωρη

Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στο κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας Αθηνών,στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΟΤΟΕ στην Τράπεζα ενάντια στις 8 απολύσεις καθαριστριών που ανακοίνωσε η διοίκηση, αλλά και στα συνολικότερα σχέδιά της για μείωση κατά 130 άτομα του προσωπικού της. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με νέα 24ωρη απεργία τη Δευτέρα,μετά την άρνηση της διοίκησης της Τράπεζας να δεχτεί την ανάκληση των απολύσεων. Οι απεργοί συγκεντρώθηκαν από πολύ πρωί στο κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας, μαζί με... αστυνομικές δυνάμεις και παρέμειναν εκεί μέχρι αργά το απόγευμα.

Πριν από τη χτεσινή κινητοποίησή τους είχαν προσπαθήσει πολλές φορές να έρθουν σε μια συμφωνία με τη διοίκηση της Τράπεζας, για να μην προχωρήσει στη μείωση του προσωπικού, χωρίς όμως να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους. Μέσα στο Γενάρη έφυγαν με "εθελούσια έξοδο" και κάτω από έντονες πιέσεις 80 εργαζόμενοι και στόχος της διοίκησης είναι να απολυθούν ή να φύγουν άλλοι 50 εργαζόμενοι - σε σύνολο 450 αυτή τη στιγμή - ώστε να μείνουν 400 εργαζόμενοι.

Η ΟΤΟΕ,σε ανακοίνωση της, καταγγέλλει τη διοίκηση που προχώρησε στις απολύσεις και την καλεί "να σταματήσει αμέσως αυτές τις ενέργειες και τις πιέσεις στους εργαζόμενους, που έχουν στόχο τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και να συζητήσει με την ΟΤΟΕ και το Σύλλογο Εργαζομένων πρόγραμμα που αφορά στην εξυγίανση και την ανάπτυξη της Τράπεζας".

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας, Β. Πλιάτσικας,σημείωσε ότι μετά την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας, όλες οι οικονομικές χρήσεις ήταν ζημιογόνες και ότι η διοίκηση και ο μέτοχος - ανήκει σε Κορεάτες - δεν προχώρησαν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αντίθετα επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν την άσχημη οικονομική πορεία της Τράπεζας με τις απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ