Σάββατο 31 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τεράστια συμφέροντα πίσω από την επίθεση

Στην Ολυμπιακή περιόδευσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος, όπου κατάγγειλε την κυβέρνηση για μέτρα "δικτατορικής λογικής", στην προσπάθειά της να επιβάλει τη, διά νόμου, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων

Σε ολομέτωπη επίθεση ενάντια σε θεμελιακά δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων, περνά πλέον η "νεοακροδεξιά" όλων των αποχρώσεων, επισήμανε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος,που πραγματοποίησε περιοδεία στην Τεχνική Διεύθυνση της "Ολυμπιακής Αεροπορίας".

Στην ομιλία του προς τους εργαζόμενους, αναφέρθηκε αναλυτικά στη διάταξη που κατέθεσε η κυβέρνηση στο φορολογικό νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι πίσω απ' αυτή τη σφοδρή αντεργατική επίθεση, κρύβονται τεράστια συμφέροντα πολυεθνικών, καθώς τα κυβερνητικά σχέδια αποσκοπούν στο ξεπούλημα των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών.

Κατάγγειλε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει μέτρα "δικτατορικής λογικής", υπογραμμίζοντας ότι η επιχειρούμενη - διά νόμου - κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που είναι κατάκτηση του εργατικού κινήματος μετά από πολύχρονους και σκληρούς αγώνες, αποτελεί ισχυρό πλήγμα στην ίδια τη δημοκρατία. Αναφερόμενος ειδικότερα στην ΟΑ, τόνισε ότι "στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης και των πολυεθνικών, είναι η παράδοση του "φιλέτου" του εθνικού αερομεταφορέα στους ιδιώτες". Σημείωσε ότι το περιβόητο "πρόγραμμα εξυγίανσης", που έληξε στο τέλος του 1997, το "σήκωσαν" μόνο οι εργαζόμενοι, με κόστος 100 δισ. δρχ. ("πάγωμα" μισθών, παραχώρηση κεκτημένων), χωρίς να γίνει εξυγίανση, ενώ τώρα η κυβέρνηση προετοιμάζει και δεύτερο... "πρόγραμμα εξυγίανσης"!

Για τη σημερινή κατάσταση της ΟΑ και τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία της εταιρίας, ο Μ. Κωστόπουλος τόνισε, ότι δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, αλλά η πολιτική που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις.

Στο διάλογο που επακολούθησε, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τα κυβερνητικά σχέδια που αφορούν τις εργασιακές τους σχέσεις, αλλά και το μέλλον της εταιρίας. Επίσης, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση "σιωπής" που τηρούν ορισμένοι συνδικαλιστές, ενώ υπενθύμισαν ότι επί των ημερών του Θ. Τσακιρίδη (σ. σ.: Η κυβέρνηση τον ξαναδιόρισε πρόσφατα πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΑ) "άδειασε" η τεχνική βάση από έμπειρο προσωπικό, με την αλόγιστη "εθελουσία έξοδο". Τα κενά αυτά δεν έχουν καλυφθεί ακόμα, με επακόλουθο τα δύο τελευταία χρόνια οι τεχνικοί να δουλεύουν χωρίς ρεπό.

Καταλήγοντας, ο Μ. Κωστόπουλος είπε ότι το ΚΚΕ ζητά την άμεση απόσυρση της διάταξης και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους στη συγκρότηση ενιαίου μετώπου για την απόκρουση των κυβερνητικών σχεδίων για το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και την κατάργηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, όπως είναι οι ΣΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ