Σάββατο 31 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αποθέωση του γκαιμπελισμού!

Αποκαλυπτικές τοποθετήσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Η κυβέρνηση του "κοινωνικού αυτοματισμού" και του "κοινωνικού φραγγελίου" όχι μόνο είναι ο ιθύνων νους του γκαιμπελισμού εναντίον των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ, αλλά το ομολογεί κιόλας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν κλήθηκε χτες να απαντήσει για τις μεθόδους σπίλωσης που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση εναντίον των απεργών, διοχετεύοντας στα ΜΜΕ καταλόγους με δήθεν "προνόμια" των εργαζομένων των ΔΕΚΟ, ήταν κάτι παραπάνω από υποκριτικός: Τα στοιχεία αυτά δίνονται για να διευκολυνθεί το έργο των δημοσιογράφων και το δικαίωμα των πολιτών στην πληροφόρηση (!),απάντησε με περισσό θράσος ο Δ. Ρέππας.

Οταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε από το "Ρ", αν προτίθεται η κυβέρνηση να εκδώσει καταλόγους με στοιχεία για το πόσο στοιχίζουν στον ελληνικό λαό οι διορισμένοι από την κυβέρνηση πρόεδροι, οι διευθυντές, τα υψηλόβαθμα στελέχη των ΔΕΚΟ, αλλά και οι υπουργοί της κυβέρνησης, ο Δ. Ρέππας δεν έδειξε ανάλογο ενδιαφέρον για την... ενημέρωση των πολιτών: Μπορείτε να ζητήσετε και να προμηθευτείτε αυτά τα στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες, απάντησε...

Είναι ενδεικτική η αντίδραση του Δ. Ρέππα όταν ο "Ρ" ρώτησε αν η κυβέρνηση θεωρεί "προνόμιο" των εργαζόμενων, στις βαριές και ανθυγιεινές εργασίες, για παράδειγμα, να τους παρέχεται ένα... μπουκάλι γάλα, όπως ισχυρίζονται οι κατάλογοι των "προνομίων" που μοίρασαν οι κυβερνώντες! "Δεν απαντώ" (!) ήταν η δήλωση του εμφανώς εκνευρισμένου Δ. Ρέππα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Τύπου επιχείρησε να αντιπαρέλθει τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τον γκαιμπελισμό της κυβέρνησης, υπονοώντας ότι οι ερωτήσεις αυτές υποκρύπτουν λογοκριτική διάθεση έναντι των συναδέλφων τους! Η αντίδραση των δημοσιογράφων ήταν άμεση, καλώντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μη χρησιμοποιεί τους δημοσιογράφους ως ασπίδα για τη δικαιολόγηση της φαιάς κυβερνητικής προπαγάνδας.

Κατόπιν, ο Δ. Ρέππας έφτασε σε ακρότατα όρια υποκρισίας. Οπως είπε, αν τα ΜΜΕ δεν ήθελαν, τότε κανένας δεν τους υποχρεώνει να δημοσιεύουν τα στοιχεία που διοχετεύει η κυβέρνηση!

Αργότερα και όταν ρωτήθηκε αν έχει κάποιο σχόλιο για την παρατήρηση που έγινε την προηγούμενη μέρα, σε ημερίδα στην οποία ήταν παρών, και όπου ακούστηκε ότι εκείνος που επεμβαίνει και δίνει "γραμμή" υποστήριξης του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης, στα αστικά ΜΜΕ, είναι ο Θ. Τσουκάτος, ο υπουργός Τύπου απάντησε ότι στο σημείο αυτό της ημερίδας είχε αποχωρήσει...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο «στόχαστρο» οι πρώην ΔΕΚΟ (2005-09-21 00:00:00.0)
Ποιον να ρωτήσουμε; (1999-04-02 00:00:00.0)
Οι γνωρίζοντες τα πάντα... (1999-03-11 00:00:00.0)
Απλώς, βάζουμε τον εισαγγελέα! (1998-08-28 00:00:00.0)
Κυβερνητικοί γκαιμπελίσκοι (1998-02-18 00:00:00.0)
Παρερμηνεύθηκαν... (1997-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ