Σάββατο 31 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικό προσκλητήριο από την ΕΣΑΚ

Σε συσπείρωση στο μέτωπο των αγωνιστικών ταξικών δυνάμεων καλεί η ΕΣΑΚ τους εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ - τράπεζες και επισημαίνει την υπαναχώρηση του κυβερνητικού συνδικαλισμού

Αγωνιστικό προσκλητήριο για μαζική συμμετοχή τη Δευτέρα στην προσυγκέντρωση, στις 5.30 μμ, στην πλατεία Κλαυθμώνος για να προβάλλουν τα πραγματικά τους αιτήματα, απευθύνει με ανακοίνωσή της, η ΕΣΑΚ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: "Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δέσμια της πολιτικής της και της επιτακτικής απαίτησης των βιομηχάνων να "ξεφορτωθούν" οι ΔΕΚΟ από εργαζόμενους, κατακτήσεις, 8ωρο, συμβάσεις και δικαιώματα για να στρωθεί το χαλί της ιδιωτικοποίησης, προωθεί τελικά για ψήφιση τη Δευτέρα 2/2/98 στη Βουλή "επαναδιατυπωμένη" την τροπολογία, ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες στην κερδοσκοπική μανία του μεγάλου κεφαλαίου.

Για να πετύχει το στόχο της, δε διστάζει μπροστά σε τίποτα. Ποινικοποιεί και αυτήν ακόμη την απεργία. Εξαπολύει σχεδιασμένη επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ από τηλεόραση και εφημερίδες, ρίχνοντας τόνους λάσπης για να στρέψει εναντίον τους το λαό. Επιδίδεται σε συστηματικές προσπάθειες διάσπασης του αγωνιστικού μετώπου που δημιουργήθηκε στις ΔΕΚΟ.

Τρομοκρατημένη από το μέγεθος των αντιδράσεων χρησιμοποιεί το τελευταίο της χαρτί, τον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Ετσι στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ στις 28/1/98, υποστηριζόμενη και από τις ΔΑΚΕ και ΣΥΝ, που μέχρι χτες δήλωναν ότι θα προχωρήσουμε ενιαία, αποφάσισαν: Το σταμάτημα των απεργιακών κινητοποιήσεων, μεταφέροντας την ευθύνη για την παραπέρα πορεία του αγώνα στις Ομοσπονδίες. Το μόνο που βρήκαν να προτείνουν (και αυτό αποφάσισαν) ήταν μια συγκέντρωση έξω από τη Βουλή τη Δευτέρα 2/2/98.

Απέρριψαν την πρόταση της ΕΣΑΚ για κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για όλες τις ΔΕΚΟ, χωρίς εξαίρεση, αφού όλες τις αφορά. Διαφωνούν, αιχμή του αγώνα να είναι η συνολική καταδίκη της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος των ΔΕΚΟ, παράλληλα με την απόσυρση και την υπεράσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και ασφαλιστικών κατακτήσεων των εργαζομένων.

Τίποτα δεν άλλαξε στην τροπολογία.

Οι εργαζόμενοι όμως στις ΔΕΚΟ έδωσαν ήδη τη δική τους αποφασιστική απάντηση σ' αυτήν την πολιτική. Με τη συμμετοχή τους στις απεργίες απάντησαν στην απάτη του κοινωνικού διαλόγου και διατύπωσαν τη θέλησή τους για τη συνέχεια.

Η αγωνιστική προοπτική που άνοιξαν δεν πρόκειται να σταματήσει. Συνάδελφοι στις ΔΕΚΟ - τράπεζες, η ΕΣΑΚ σας καλεί να συμμετέχετε μαζικά στην προσυγκέντρωση που οργανώνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 5.30 μμ, τη Δευτέρα 2 Φλεβάρη και να πάμε στο συλλαλητήριο στη Βουλή προβάλλοντας τα πραγματικά αιτήματα των εργαζομένων.

Σας καλεί να συσπειρωθείτε στο μέτωπο των αγωνιστικών ταξικών δυνάμεων. Να ενισχύσετε και στους αγώνες και στις αρχαιρεσίες την ΕΣΑΚ. Δώστε τη δική σας απάντηση στα αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης. Η πολιτική αυτή δε θα περάσει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ