Σάββατο 31 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΚΟ
Σε πανεργατικό "κλοιό" η Βουλή τη Δευτέρα

Σε προσυγκέντρωση στις 5.30μ.μ. στην Κλαυθμώνος καλεί η ΕΣΑΚ. Στάσεις εργασίας στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ με στάση συμμετέχουν στην κινητοποίηση και οι αεροσυνοδοί

Να ενταθούν οι προσπάθειες μέχρι και την τελευταία στιγμή, για την επιτυχία του πανεργατικού συλλαλητηρίου τη Δευτέρα στις 6.30μ.μ. στη Βουλή, ενάντια στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στις ΔΕΚΟ που επιχειρεί η κυβέρνηση με το άρθρο 31 του φορολογικού νομοσχεδίου, αποφασίστηκε χτες σε σύσκεψη Ομοσπονδιών - μελών της ΓΣΕΕ.

Η ΕΣΑΚ καλεί σε προσυγκέντρωση στις 5.30μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Για την ίδια μέρα αποφασίστηκαν στάσεις εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και συγκεκριμένα: Στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο από τις 3μ.μ. ως τη λήξη της βάρδιας. Στα τρόλεϊ από τις 5μ.μ. ως τη λήξη της βάρδιας. Στα λεωφορεία αποφασίστηκε κατ' αρχήν, στάση εργασίας από τις 5μ.μ. ως τη λήξη της βάρδιας, ωστόσο σε συνέλευση του Σωματείου σήμερα πιθανόν θα επανακαθοριστεί η διάρκεια της στάσης.Στάσεις εργασίας επίσης τη Δευτέρα από 5 έως 9μ.μ. αποφάσισε το σωματείο αεροσυνοδών της "Ολυμπιακής Αεροπορίας".

Ο Χ. Πολυζωγόπουλος πρόεδρος της ΓΣΕΕ, μιλώντας στη σύσκεψη των ομοσπονδιών, χαρακτήρισε "εχθρική πράξη" και κατάγγειλε τη "σκόπιμη προπαγάνδα περί "προνομίων"".

Το προεδρείο της ΓΣΕΕ για το θέμα αυτό, συναντήθηκε χτες με τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλα και με τον πρόεδρο του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλο.Τη Δευτέρα στις 12.30 το μεσημέρι θα γίνει συνάντηση με την Γ. Γραμματέα του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα.Τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσουν και πάλι τα όργανα της ΓΣΕΕ, για να εκτιμήσουν την κατάσταση.

Απ' όλους τους ομιλητές καταγγέλθηκε η γκαιμπελίστικη προπαγάνδα περί "προνομίων", που σκοπεύει στο να διαβάλει τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ και να διασπάσει το συνδικαλιστικό κίνημα. Από αρκετούς επισημάνθηκε ότι μέσα από τη συγκεκριμένη διάταξη επιχειρείται να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων. Επίσης, ότι η επίθεση στις συλλογικές συμβάσεις μετά τις ΔΕΚΟθα επεκταθεί και στον ιδιωτικό τομέα.

- Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας,με ανακοίνωσή του, καλεί στους εργαζόμενους της Αθήνας "με τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Δευτέρας, να καταδικάσουν την επιχειρούμενη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση διά νόμου των ελεύθερων συλλογικών συμβάσεων στις ΔΕΚΟ που, μέσω μιας πρωτοφανούς εκστρατείας κατασυκοφάντησης των εργαζομένων, αποφάσισε να προωθήσει η κυβέρνηση".

"Βάναυση και αντιδημοκρατική ενέργεια", χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της, ηΣυντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας τη διάταξη της κυβέρνησης για τις ΔΕΚΟ. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας με ανακοίνωσή της, δηλώνει τη συμμετοχή της στη συγκέντρωση της Δευτέρας. Επίσης, η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ καλεί σε προσυγκέντρωση στις 6μ.μ. στα γραφεία της. Τη συμπαράστασή του, στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, εκφράζει με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ