Σάββατο 31 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Βγαίνουν στους δρόμους στις 5 Φλεβάρη

Στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις συλλαλητήρια οργής

Το δικαίωμα για αξιοπρεπή γερατειά διεκδικούν οι συνταξιούχοι που ξαναβγαίνουν δυναμικά στους δρόμους. Με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας,προχωρούν στις 5 Φλεβάρη σε περιφερειακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Ετσι οι συνταξιούχοι της Αττικής θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.Στα Γιάννενα η συγκέντρωση θα γίνει στις 10π.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Οι συνταξιούχοι Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης θα συγκεντρωθούν στις 10.30π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας.

"Είναι η απάντησή μας στην απόφαση της κυβέρνησης να συνεχίσει την απάνθρωπη πολιτική μονόπλευρης λιτότητας για όγδοη χρονιά, εξανεμίζοντας τις συντάξεις μας", τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής Συνταξιουχικών Σωματείων Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης,η οποία προβάλλει, μεταξύ άλλων, τα αιτήματα για: Επανασύνδεση της κατώτερης σύνταξης με τα 20 μεροκάματα του ανειδίκευτου εργάτη και το 80% του μισθού εν ενεργεία, για όλα τα ταμεία. Να μη φορολογείται η επικουρική σύνταξη. Να μην εφαρμοστούν οι προτάσεις Σπράου. Να καταργηθούν οι τέσσερις αντιασφαλιστικοί νόμοι 1759/88, 1902/92, 1976/92, και 2084/92. Να επαναφέρει η κυβέρνηση το ποσοστό της αναπηρίας που αποτελεί προϋπόθεση για την κατώτερη σύνταξη στο 67% και όχι στο 80% που ισχύει σήμερα.

- Με αίτηση κατάθεσης εγγράφων, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μ. Κωστόπουλος και Αχ. Κανταρτζής,καλούν τον υπουργό Εργασίας να καταθέσει μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής τα στοιχεία σχετικά με το ΕΚΑΣ, τον αριθμό των συνταξιούχων που χορηγήθηκε αυτό, το κόστος του, πώς κατανεμήθηκε η χρηματοδότηση κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ