Σάββατο 31 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η τύχη με Ηρακλή, Πανιώνιο

Με Αρη και Ξάνθη κληρώθηκαν ΠΑΟ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα

Ο κανόνας κάθε κλήρωσης του Κυπέλλου, δηλαδή να υπάρχουν τυχεροί και άτυχοι, εφαρμόστηκε και χθες. Η "θεά τύχη", για τους "8" στάθηκε γαλαντόμα με τους Ηρακλή, Πανιώνιο και τσιγκούνα με τους άλλους εκπροσώπους της Α Εθνικής, δυσκολεύοντας αρκετά την προσπάθεια πρόκρισης. Αρης - Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ - Ξάνθη αποτελούν τα σημαντικότερα και θεωρητικά πιο αμφίρροπα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης, οι αγώνες της οποίας θα διεξαχθούν 11 - 25 Φεβρουαρίου.

Ο Β. Δανιήλ ήταν αρκετά λακωνικός στο σχολιασμό της κλήρωσης για τον Παναθηναϊκό: "Θεωρώ τον Αρη ομάδα Α' Εθνικής. Θα είναι καθοριστικό το πρώτο παιχνίδι. Οταν θα 'ρθει η βδομάδα του αγώνα θα πούμε περισσότερα", αρκέστηκε να δηλώσει. Από την πλευρά τους οι "κιτρινόμαυροι" υποδέχτηκαν τ' όνομα του αντιπάλου τους με ψυχραιμία και αισιοδοξία. Ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ, Β. Γρηγοριάδης, τόνισε: "Ως τώρα περάσαμε διά πυρός και σιδήρου. Δε θεωρώ άσχημη την κλήρωση. Ο Αρης είναι πάντα μεγάλη ομάδα, όπως και ο αντίπαλός μας. Είμαστε σε αγωνιστική ανάκαμψη και σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στη συμπαράσταση του κόσμου μας".

Τον τελικό ονειρεύονται... φωναχτά ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Ο εκπρόσωπος του δικεφάλου, Αρ. Λίβας, υποστήριξε: "Δεν ήταν η καλύτερη δυνατή κλήρωση για μας. Θα γίνουν 2 δύσκολα παιχνίδια, όπου θα κερδίσει ο καλύτερος. Ελπίζω να 'μαστε εμείς. Πιστεύω πως θα προκριθούμε και θα κατακτήσουμε στο τέλος το τρόπαιο". Από τους ακρίτες ο Π. Μυλωνάς ανέφερε: "Εχουμε ελπίδες να προκριθούμε. Αποκλείσαμε την ΑΕΚ, γιατί να μην τα καταφέρουμε με τον ΠΑΟΚ; Σίγουρα θέλαμε καλύτερη κλήρωση, αλλά όλα γίνονται. Μπορούμε και θέλουμε τελικό".

Τον Ηρακλή εκπροσώπησε ο Χ. Πασπαντίδης που παραδέχτηκε: "Ο Απόλλωνας Λαρ. ήταν το μήλο της έριδας για όλους. Η τύχη μάς τον έφερε και πιστεύω να μην μας... κάτσει στο στομάχι". Ο προπονητής του "γηραιού" πρόσθεσε: "Κατά κάποιο τρόπο δικαιούμαστε μια τέτοια κλήρωση αν σκεφτεί κανείς ότι στην προηγούμενη φάση αντιμετωπίσαμε τον Ολυμπιακό. Ελπίζω να φανούμε σοβαροί, όχι όπως στην Εδεσσα".

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου, Θ. Γιαννακόπουλος, προανήγγειλε ξανά αλλαγές με σκοπό την αναβάθμιση του θεσμού. Λ.χ., "με αγώνες νοκ άουτ μεγιστοποιείται το ενδιαφέρον, αφού μια από τις θεωρητικά μικρές ομάδες μπορεί να κάνει την έκπληξη πολύ πιο εύκολα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ