Σάββατο 31 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ
Ενα Κύπελλο γεμάτο ελπίδες

Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΑΕΚ και Αρης προσδοκούν την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου της χρονιάς, σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη και ειδικότερα στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο χτυπάει το Σαββατοκύριακο η καρδιά του ελληνικού μπάσκετ, αφού διεξάγεται το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τέσσερις ομάδες της Α1 κατηγορίας, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Αρης ρίχνονται σήμερα στη μάχη των ημιτελικών σε δυο συναντήσεις όπου όποιος χάσει χάνεται.

Οι νικητές θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στον αυριανό μεγάλο τελικό, ενώ οι ηττημένοι θα διεκδικήσουν την τρίτη θέση στο μικρό τελικό.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός

Η ιστορία επαναλαμβάνεται θα 'λεγε κανείς, αφού σε μια επανάληψη του περσινού ημιτελικού της ίδιας διοργάνωσης ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα μονομαχήσουν για μια θέση στον ήλιο. Πέρσι οι "ερυθρόλευκοι" είχαν επικρατήσει με 63 - 61 παίρνοντας την πρόκριση στο τελικό όπου μετέπειτα κατέκτησαν το Κύπελλο.

Σήμερα (6.30μμ ΑΝΤ1) οι Πειραιώτες είναι αυτοί που έχουν τον πρώτο λόγο αν λάβει κανείς υπόψη την κατάσταση που επικρατεί στα δύο στρατόπεδα. Συγκεκριμένα, στην ΑΕΚ τα βάζουν με την τύχη τους, αφού πάνω που έστρωνε αγωνιστικά η ομάδα άρχισαν τα προβλήματα τραυματισμών. Ετσι λοιπόν στο μόνιμο πρόβλημα του Λάσα προστέθηκε ακόμα και ο Κολντεμπέλα ο οποίος νιώθει έντονους πόνους στη μέση, ενώ πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι ψηλοί Αλεξάντερ, Τσακαλίδης, Αντερσεν. Με δεδομένο την αμφίβολη συμμετοχή όλων αυτών ο Γ. Ιωαννίδης συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Μπαρλά και τον ξεχασμένο από τα μέσα Νοεμβρίου Στάνσπουρι. Σε δηλώσεις του για το σημερινό παιχνίδι ο Γ. Ιωαννίδης τόνισε: "Εχουμε προβλήματα ιδιαίτερα στους ψηλούς, αλλά προτιμώ να έχω λαβωμένα λιοντάρια παρά έτοιμα κοτόπουλα".

Αντίθετα στον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι πιο ευχάριστα, χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και υπάρχει η αισιοδοξία ότι τα σκήπτρα του κυπελλούχου θα διατηρηθούν στο Πειραιά και φέτος. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν και οι Νάκιτς, Ζουρπένκο, ενώ απών θα είναι ο Ντράγκαν Τάρλατς. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση αφού εντός της βδομάδας ξεπεράστηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν με τους Φασούλα, Νάκιτς και Καρνισόβας.

"Ολες οι ομάδες χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Πιστεύω ότι για ο αγώνας με την ΑΕΚ θα κριθεί στις λεπτομέρειες αφού μεταξύ μας δεν υπάρχουν μυστικά" επισήμανε σε δηλώσεις του ο Ντούσαν Ιβκοβιτς.

Αρης - ΠΑΟ

Η πρώτη συνάντηση των δυο ομάδων στο ίδιο γήπεδο για το πρωτάθλημα επιφύλασσε την πρώτη φετινή ήττα του Παναθηναϊκού σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι. Σήμερα (21.10 ΑΝΤ1) οι πράσινοι με τον αέρα του πρωτοπόρου του πρωταθλήματος θα θελήσουν να πάρουν τη ρεβάνς που θα συνοδευτεί και από την πρόκριση στον τελικό. Κάτι που δεν είχαν καταφέρει να πετύχουν πέρσι όταν ηττήθηκαν από τον Απόλλωνα Πάτρας με 92 - 79.

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς ελπίζει ότι ήρθε η ώρα για την αγωνιστική ανάκαμψη του Ντίνου Ράτζα.

Με τον αέρα του οικοδεσπότη, αλλά και των συνεχόμενων επιτυχιών επί Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ, οι παίκτες του Αρη δηλώνουν έτοιμοι σήμερα για ένα ακόμη θαύμα. Απλήρωτοι και χωρίς διοίκηση έχουν δείξει ότι παρά τα προβλήματα, κάθε άλλο παρά εύκολη λεία για κάθε αντίπαλο αποτελούν. Κανονικά θα δώσει το "παρών" και ο Μάριο Μπόνι, ο οποίος πείστηκε από τους φιλάθλους να παραμείνει μέχρι το φάιναλ φορ.

Ας σημειωθεί ότι ο μικρός τελικός θα διεξαχθεί αύριο στις 18.30, ενώ ο μεγάλος τελικός θα αρχίσει στις 21.00. Και τα δυο παιχνίδια θα μεταδοθούν από τον ΑΝΤ1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ