Κυριακή 1 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Διακήρυξη αγωνιστικής λαϊκής συμπαράταξης

Συγκέντρωση αύριο στο θέατρο "Γκλόρια"

Τις βασικές αρχές για τη δημιουργία και τη δράση της αγωνιστικής, λαϊκής, δημοκρατικής συμπαράταξης θα ανακοινώσει αύριο Δευτέρα, 2 του Φλεβάρη,ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λεων. Αυδής.

Η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα" προσκαλεί τους Αθηναίους και τις Αθηναίες στη συγκέντρωση και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει, στο θέατρο "Γκλόρια" - Ιπποκράτους 7 - στις 6.30 το απόγευμα,ώστε να συμβάλλουν από κοινού σε μια πλατιά συσπείρωση γύρω από συγκεκριμένες προγραμματικές αρχές και θέσεις για να διεκδικήσουμε το Δήμο Αθηναίων.

Το διάστημα που πέρασε από την ανακήρυξη της υποψηφιότητας του Λ. Αυδή, η "Αγωνιστική Συνεργασία" συγκέντρωσε και επεξεργάστηκε τις προτάσεις των μελών και πολλών φίλων της παράταξης. Αύριο ο επικεφαλής της, υποψήφιος δήμαρχος, αναμένεται να παρουσιάσει στους Αθηναίους το πλαίσιο δράσης και τους στόχους της δημοτικής κίνησης, επικεντρώνοντας στον χαρακτήρα που πρέπει να έχει η δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις δημοτικές εκλογές.

Στόχος είναι μια αγωνιστική δημοτική αρχή, η οποία θα είναι στο πλευρό των δημοτών για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν. Τα δημοτικά ζητήματα άλλωστε, όπως και ο Λ. Αυδής έχει επανειλημμένα τονίσει, ακόμη και το πιο μικρό, συνδέονται άμεσα με τα γενικότερα ζητήματα της πολιτικής. Επομένως δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός των δημοτικών ζητημάτων. Χρειάζονται προτάσεις και αγώνας για λύσεις στα μείζονα πολιτικά προβλήματα, σ' αυτά που- υπό τη στενή έννοια - δεν ανήκουν στις αρμοδιότητες ενός δήμου. Τότε και μόνο υπάρχει προοπτική για αποτελέσματα και λύσεις στα καθημερινά, τοπικά, δημοτικά θέματα.

Ειδικά σήμερα, που οι πολίτες απομακρύνονται από κάθε έλεγχο και συμμετοχή στην άσκηση της εξουσίας, κάθε επίδραση στη διαμόρφωση των αποφάσεων που τους αφορούν. Η ίδια προσπάθεια γίνεται από τους "εκπροσώπους" της άρχουσας τάξης και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μέσα στην πόλη όπου οι πολίτες απομακρύνονται από το ζωτικό τους χώρο, από τους ελεύθερους χώρους - οι οποίοι καταλαμβάνονται από διάφορους - και αποξενώνονται από τα δημόσια αγαθά. Γι' αυτό η φράση "Διεκδικούμε την πόλη μας", αποτελεί το κεντρικό σύνθημα της "Αγωνιστικής Συνεργασίας" και ταυτόχρονα κάλεσμα για συλλογικό αγώνα προς τον αθηναϊκό λαό.

Μπορούμε να κάνουμε την Αθήνα πόλη για το λαό της,επισημαίνει η "Αγωνιστική Συνεργασία".

Μπορούμε να κάνουμε το Δήμο Αθηναίων συμπαραστάτη και συναγωνιστή στους καθημερινούς αγώνες των εργαζομένων και όλων των κατοίκων, για την εξασφάλιση και την επέκταση των κοινωνικών δικαιωμάτων, για την ανάδειξη της ανθρώπινης αξίας, για την ποιότητα της ζωής μας και τον πολιτισμό.

Μπορούμε να ανατρέψουμε τις επιλογές των κυρίαρχων δυνάμεων και τις εναλλαγές προσώπων στη διαχείριση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ