Κυριακή 1 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πλήγμα για ολόκληρη την οικονομία του νομού

Η κατάσταση αυτή δεν πλήττει μόνο τους αγρότες, αλλά δημιουργεί ολέθριες επιπτώσεις σε ολόκληρη την οικονομία του νομού, γιατί στηρίζεται κατά κύριο λόγο στα εσπεριδοειδή. Οι έμποροι της πόλης, χρόνο με το χρόνο, βλέπουν τον τζίρο των καταστημάτων τους να μειώνεται απελπιστικά, ενώ το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα κλείνουν. Οι εργάτες στη συγκομιδή και τη μεταφορά, μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει ούτε ένα μεροκάματο.

Ο Κώστας Καραβασίλης που διατηρεί υαλοπωλείο στον κεντρικό δρόμο της πόλης τόνισε ότι η αγορά της Αρτας έχει νεκρώσει. "Οταν τα πορτοκάλια είναι ακόμα απούλητα και σαπίζουν στο χώμα και όταν οι 5.000 εργάτες στη συλλογή, τη χυμοποίηση, τη μεταφορά δεν έχουν κάνει κανένα μεροκάματο, πώς να πάει καλά το εμπόριο; Ακόμα και τα καταστήματα διατροφής αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ο τζίρος φέτος είναι πεσμένος κατά 60% σε σχέση με πέρσι. Δυσκολευόμαστε πάρα πολύ να τα βγάλουμε πέρα. Γι' αυτό, πρέπει οπωσδήποτε να βγούμε στους δρόμους, όλοι μικροί και μεγάλοι έμποροι, στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν οι φορείς των αγροτών, μήπως και αλλάξει η κατάσταση".

Τα ίδια μας είπε και ο Θανάσης Καρατζάς που διατηρεί στον ίδιο δρόμο μαγαζί με υποδήματα και οι εισπράξεις του έπεσαν από πέρυσι τουλάχιστον 50%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ