Κυριακή 1 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κυριακή: Το τρένο του "Μπετόβεν"

Καλό μήνα ευχόμαστε, καλό, ζεστότερο, συντομότερο και τηλεοπτικότερο... Μια ματιά, μια νωχελική κυριακάτικη ματιά θα ρίξουμε, για να δούμε τι μας περιμένει αυτήν τη βδομάδα. Ας αρχίσουμε, λοιπόν, με το STAR που παρουσιάζει, σήμερα Κυριακή, στις 21.00 μια εξαιρετική κωμωδία αμερικανικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία Μπράιαν Λέβαντ. Πρόκειται για τον "Μπετόβεν" το αξιολάτρευτο, πανέξυπνο και ζωηρό κουτάβι του Αγίου Βερνάρδου, που ξέρει να σώζει ζωές, αλλά και να προκαλεί αναταραχές... Ο Μπετόβεν θα πέσει θύμα απαγωγής και θα καταλήξει στα χέρια ενός σαδιστή κτηνιάτρου, που κάνει πολύ οδυνηρά και επικίνδυνα πειράματα πάνω στα ζώα. Το σκυλάκι δεν έχει σκοπό να αφεθεί και να παραδοθεί χωρίς να δώσει τη μάχη του. Μηχανεύεται ένα σωρό τρόπους και, τελικά, καταφέρνει να το σκάσει από την κόλαση του ιατρείου. Μετά από περιπλανήσεις θα βρει τη θαλπωρή και τη ζεστασιά κοντά σ' ένα σπίτι, όπου γίνεται μέλος της θαυμάσιας οικογένειας Νιούτον. Εκεί, θα μεγαλώσει και εξελιχθεί σε έναν τεράστιο σκύλο με ακόμα πιο τεράστιες ικανότητες. Και οι διασκεδαστικές περιπέτειες του σκύλου αρχίζουν. Είναι μια θαυμάσια, τρυφερή, ευχάριστη ταινία για μικρούς, μεγάλους και μεγαλύτερους.

Και πάλι από το STAR μια ευχάριστη κωμωδία στη 01.00 "Μάξι" του Πολ Ααρον. Πρόκειται για μια περίεργη ιστορία, αρκετά ασυνήθιστη που συμβαίνει σ' ένα καθόλου περίεργο ζευγάρι, αντίθετα πολύ συνηθισμένο, θα λέγαμε. Οι δυο σύζυγοι ζουν σ' ένα βικτοριανό σπίτι, στο οποίο η προηγούμενη ένοικος ήταν μια σταρ του βωβού κινηματογράφου. Κάσποια μέρα ανακαλύπτουν μια βιντεοκασέτα, στην οποία πρωταγωνιστεί η Μάξι, η ηθοποιός του βωβού, και αποφασίζουν να τη δουν. Από εκείνη τη στιγμή όλα θα αλλάξουν και θα πάψουν να είναι συνηθισμένα. Η προσωπικότητα της παλιάς δόξας του κινηματογράφου εισχωρεί στο δέρμα και στην ψυχή της συζύγου, η οποία αρχίζει να συμπεριφέρεται αλλόκοτα και εκκεντρικά. Με την Γκλεν Γκλόουζ.

Και τώρα ας δούμε μια κλασική ταινία, που θα παρουσιαστεί την Τρίτη από την ΕΤ - 3 στις 22.30. Μιλάμε για την ταινία του Φρεντ Ζίνεμαν "Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές" με την υπέροχη μουσική του Ντιμίτρι Τιόμκιν. Ο σερίφης της μιας πόλης (Γκάρι Κούπερ) μετά το γάμο του με την όμορφη Εϊμι Κέιν (Γκρέις Κέλι) αποφασίζει να εγκαταλείψει την πόλη του και την ιδιότητα του, για να κάνει ένα ήρεμο δεύτερο ξεκίνημα στη ζωή του. Ομως, τα σχέδια του για μια ήρεμη ζωή θα ανατραπούν και δε θα υλοποιηθούν αμέσως. Ενώ, ετοιμάζονται να φύγουν, ο Κέιν πληροφορείται ότι ο γνωστός κακοποιός Φρανκ Μίλερ, τον οποίο ο ίδιος και οι κάτοικοι της πόλης είχαν στείλει φυλακή πριν από πολλά χρόνια, έρχεται να πάρει την εκδίκησή του. Μια εκδίκηση, που πρόκειται να είναι τρομερή. Ο σερίφης, που έχει βγάλει ήδη το αστέρι από το πέτο του, το ξαναβάζει και με γενναιότητα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την οργή του Μίλερ που δεν έχει όρια. Και θα ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τέτοιο τρόπο που θα τον βοηθήσει να κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση στον κινηματογραφικό ουρανό. Η ταινία βραβεύτηκε με Οσκαρ Α ανδρικού ρόλοι, μουσικής, και μοντάζ, ενώ ήταν υποψήφια και για Οσκαρ καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου. Στην ταινία η Γκρέις Κέλι κάνει την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ