Τετάρτη 4 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ιερόσυλοι "χτύπησαν" στην Ιμβρο

Ιερόσυλοι "χτύπησαν" χτες στην Ιμβρο, "αδειάζοντας" από την εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κοινότητα Αγριδίων, όλα τα κειμήλια που είχαν συγκεντρωθεί σ' αυτήν από όλες τις εκκλησίες του νησιού. Στα κλοπιμαία, συγκαταλέγονται είκοσι παλαιές εικόνες μεγάλης αξίας, τρία ευαγγέλια, καθώς και ένας επιτάφιος ιδιαίτερης αξίας.

"Η πράξη αυτή, σχολιάζει με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αποτελεί το αποκορύφωμα μιας σειράς συλήσεων και λεηλασιών των εκκλησιών της Ιμβρου και γίνεται σε συνέχεια της στυγερής δολοφονίας του νεωκόρου στο αγίασμα του Αγίου Θεράποντος Κωνσταντινούπολης".

Στην ανακοίνωσή του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι η ενέργεια αυτή "αποτελεί φυσική συνέπεια του γεγονότος ότι οι ένοχοι όλων των επιθέσεων παραμένουν ασύλληπτοι", γεγονός που συμβάλλει στη δημιουργία της εντύπωσης πως "οι επιθέσεις εναντίον ομογενών, των περιουσιακών στοιχείων και της πολιτισμικής τους κληρονομιάς, είναι πράξεις που δε συνιστούν αδικήματα".

Στην ανακοίνωσή του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών υπενθυμίζει "τη δραματική συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού της Ιμβρου και της Τενέδου, τον σφετερισμό των ιδιοκτησιών των ομογενών με τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις" και υπογραμμίζεται πως "τα γεγονότα αυτά θα καταγγελθούν στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς και θα χρησιμοποιηθούν όλοι οι μηχανισμοί που αυτοί διαθέτουν, προκειμένου να παρεμποδιστεί η ολοκλήρωση του αφελληνισμού των δυο νησιών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ