Τετάρτη 4 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Κρατήστε όσο μπορείτε"

Από νωρίς χθες το πρωί οι αγρότες, που βρίσκονται στη "Βιοκαπέρτ", ξεκίνησαν "εκστρατεία" ενημέρωσης των πολιτών για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα αιτήματά τους, αλλά και την αναγκαιότητα συσπείρωσης όλου του λαού (εργατών, αγροτών, νεολαίας κλπ.) ώστε να δημιουργηθεί μέτωπο αντίστασης στη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Μια ομάδα μοίραζε στους οδηγούς την προκήρυξη της ΠΑΣΕ (δημοσιεύτηκε προχτές στο "Ρ"). "Κοινά είναι τα προβλήματά μας. Τα ίδια θηρία μας πίνουν το αίμα. Μαζί πρέπει να αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική. Η νίκη θα είναι δική μας αν κλείσουμε τα αυτιά μας στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της κυβέρνησης και μαζί να δώσουμε τη μάχη για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στα παιδιά μας", γράφει σε κάποιο σημείο η προκήρυξη κι αυτό φαίνεται να το έχουν ήδη συνειδητοποιήσει πολλοί πολίτες.

"Ειδικά οι οδηγοί των φορτηγών ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί. "Κρατήστε όσο μπορείτε. Αγωνιστείτε και μεις είμαστε στο πλευρό σας", μας έλεγαν", επισήμανε - κατά τη διάρκεια ενός ολιγόλεπτου διαλείμματος - ο Γιάννης Τσιούτρας,που χθες μέχρι αργά το βράδυ μοίραζε τις προκηρύξεις. Οπως μας είπε, το κλίμα ήταν πολύ θετικό από την πλειοψηφία των οδηγών, ενώ "διστακτικές" χαρακτήρισε τις γυναίκες. "Πολλές ήταν οι γυναίκες που δεν άνοιγαν καν το παράθυρό τους, σε αντίθεση με τους άνδρες οδηγούς που και παίρνουν την προκήρυξη, αλλά κυρίως στέκονται, συζητούν μαζί μας, εκδηλώνουν συμπαράσταση και μας δίνουν κουράγιο για τον αγώνα μας", υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε, τέλος, στη στάση των αστυνομικών - "μας έχουν κυριολεκτικά καταπλήξει", είπε χαρακτηριστικά - οι οποίοι περνούσαν από την Εθνική οδό, έπαιρναν την προκήρυξη και 'λεγαν "Μην το βάζετε κάτω!".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ