Τετάρτη 4 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλληλέγγυοι οι αστυνομικοί
  • Συνάντηση χτες στη Λάρισα εκπροσώπων της ΠΟΑΥ με την ΠΑΣΕ
  • Την ερχόμενη Τρίτη πανθεσσαλικό συλλαλητήριο αστυνομικών στη Λάρισα

Στη συνάντηση που είχαν, χτες στη Λάρισα, μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΠΑΣΕ) με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΥ) και τους προέδρους των διοικήσεων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων της Θεσσαλίας, το κλίμα που επικράτησε ήταν αυτό της αλληλοκατανόησης και της αλληλεγγύης.

Ιδιαίτερα τονίστηκε η αντίθεση όλων στην τακτική της κυβέρνησης να χρησιμοποιεί τους αστυνομικούς ως κατασταλτική δύναμη εναντίον των αγροτών και άλλων λαϊκών τάξεων και στρωμάτων, που αγωνίζονται για το δίκιο τους. Υπογραμμίστηκε δε ότι τα προβλήματα που προκαλούν τους κοινωνικούς αγώνες είναι πολιτικά, μπορούν να λυθούν με πολιτικά μέσα κι όχι με την άσκηση βίας του κρατικού μηχανισμού σε βάρος του λαού. Τέλος επισημάνθηκε ότι τα προβλήματα των αγροτών και των αστυνομικών, ως εργαζομένων, είναι κοινά κι αντί των αντιπαραθέσεων μεταξύ τους - που κανείς δεν τις θέλει - μπορεί να αναπτυχθούν η αλληλεγγύη και δεσμοί συναδελφικότητας.

Ο Δ. Κυριαζίδης,πρόεδρος της ΠΟΑΥ, υπογράμμισε ότι οι αγρότες παλεύουν για την ικανοποίηση των δικών τους δίκαιων αιτημάτων και οι αστυνομικοί για τη λύση των δικών τους οξυμένων οικονομικών και άλλων προβλημάτων και ο αγώνας μπορεί και να συμπέσει. Επισήμανε ότι ούτε οι αγρότες, ούτε οι αστυνομικοί βγαίνουν στους δρόμους του αγώνα χωρίς λόγο και τόνισε πως σε περίπτωση - "ο, μη γένοιτο" - σύγκρουσης μεταξύ τους, θα πληρώσουν και οι αγρότες, αλλά περισσότερο οι αστυνομικοί.

Οι Β. Μπούτας,Θ. Κοκκινούλης,Γ. Νταφούλης,Σπ. Τσιοτινός,Δ. Τσέλιος,Χρ. Παπαδημητρίου,μέλη της ΠΑΣΕ, τόνισαν πως παρά το γεγονός ότι πολλές φορές αστυνομικοί χρησιμοποιήθηκαν για να καταστείλουν τους αγώνες της αγροτιάς - ιδιαίτερα στάθηκαν στην επιχείρηση "βουλκανιζατέρ" στις Μικροθήβες, που προκάλεσε μεγάλες δολιοφθορές στα τρακτέρ - οι αγρότες θεωρούν τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων αστυνομικών "δικά τους παιδιά" (άλλωστε το 85% σχεδόν των αστυνομικών προέρχεται από αγροτικές οικογένειες) και τους θέλουν όχι απέναντι, αλλά δίπλα στις κινητοποιήσεις. Χαρακτήρισαν ως πρώτο πολύ θετικό βήμα και ένδειξη καλής θέλησης τη χτεσινή συνάντηση και υπογράμμισαν την ανάγκη ενεργούς συμπαράστασης των αστυνομικών στο δίκαιο αγώνα της αγροτιάς, υπενθυμίζοντας ότι η ΠΑΣΕ συμπαραστάθηκε ενεργά σ' αυτούς στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στα Τρίκαλα.

Ιδιαίτερα στάθηκαν στο γεγονός ότι οι αγωνιζόμενοι αγρότες δε θα δώσουν ποτέ - όπως δεν έδωσαν μέχρι τώρα - την ευκαιρία στην κυβέρνηση να δικαιολογήσει στην κοινή γνώμη τη χρησιμοποίηση του κατασταλτικού μηχανισμού εναντίον τους, επισημαίνοντας ότι τα τρακτέρ που βρίσκονται στην Εθνική οδό δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία και η ΠΑΣΕ επιμένει στο διάλογο με τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, προκειμένου να δρομολογήσουν λύσεις στα πολλά και οξυμένα προβλήματα του αγροτικού κόσμου.

Τέλος τόνισαν ότι ο αγώνας των αγροτών αφορά όλο το λαό, αφού χωρίς αγροτική παραγωγή δεν μπορεί να σταθεί οικονομικά η Ελλάδα, ενώ και τα συμφέροντα των άλλων εργαζομένων - και των αστυνομικών - είναι τα ίδια με την αγροτιά. Οπως είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Νταφούλης, "είναι η ίδια η πολιτική της κυβέρνησης που ξεκληρίζει εμάς τους αγρότες και πλήττει οικονομικά τους αστυνομικούς, στερώντας τους κι άλλα δικαιώματα. Αρα αντί να βρισκόμαστε σε αντίπαλα "στρατόπεδα", είναι λογικό και ωφέλιμο να είμαστε στην ίδια πλευρά".

Μετά τη συνάντηση με την ΠΑΣΕ συνεδρίασε η διοίκηση της ΠΟΑΥ και αποδέχτηκε την πρόταση των Ενώσεων των θεσσαλικών νομών να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των αστυνομικών της Θεσσαλίας στη Λάρισα, όπου θα συμμετάσχουν και συνάδελφοί τους από άλλες περιοχές, διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματά τους. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης, μετά από εκείνο που θα γίνει το πρωί της ίδιας μέρας έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα.

Επίσης αντιπροσωπεία της ΠΟΑΥ πήγε χτες το βράδυ στον κόμβο της "Βιοκαρπέτ" και παρέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα της αγροτιάς. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι - σύμφωνα με πληροφορίες - οι συνδικαλιστές αστυνομικοί δέχτηκαν πάρα πολλές πιέσεις για να μην εκδηλώσουν ενεργό συμπαράσταση στους αγρότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ