Τετάρτη 4 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
"Ετοιμαζόμαστε για να ξεχειμωνιάσουμε"

Στους δρόμους έχουν βγει οι αγρότες της Πιερίας, της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς και του Βόρειου Εβρου, ενώ προετοιμάζονται οι συνάδελφοί τους των Σερρών, της Ημαθίας, της Πέλλας, της Ξάνθης και της Ροδόπης.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες παραμένουν με τα τρακτέρ στα Μάλγαρα,στο Στίβο,το Ζαγκλιβέρι,τον Ευαγγελισμό και την Κριθιά,ενώ οι συνάδελφοί τους στο Πρόχωμα,τη Χαλάστρα,το Αδενδρο και τη Βραχιά έχουν βγάλει τα τρακτέρ στις πλατείες και ετοιμάζονται.

Ο καιρός χτες ήταν πιο καλός. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα να αρχίσουν να στήνονται τα καταλύματα σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου.

Πιερία

Στην Πιερία εκατοντάδες τρακτέρ παραμένουν σε δύο σημεία της Εθνικής Θεσσαλονίκης - Αθήνας, στο Αιγίνιο και το Λιτόχωρο.

"Ετοιμαζόμαστε για να ξεχειμωνιάσουμε. Είπαν πως ο καιρός θα χαλάσει και εμείς παίρνουμε τα μέτρα μας, για να αντέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο", είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης, στο Αιγίνιο. Χτες το απόγευμα, στη διάρκεια περιοδείας της Συντονιστικής Επιτροπής στα χωριά της περιοχής, ολοένα και περισσότεροι αγρότες δήλωναν ότι από σήμερα θα παρατάξουν και αυτοί τα τρακτέρ τους στο δρόμο.

Στο Λιτόχωρο οι αγρότες έκαναν στέκι τους ένα καφενείο που βρίσκεται δίπλα στο χώρο όπου έχουν παρατάξει τα τρακτέρ. Κύριες καλλιέργειες στην περιοχή είναι τα τεύτλα και το καλαμπόκι. Θέμα συζήτησης, τι άλλο, τα νέα καταστροφικά μέτρα για την τευτλοκαλλιέργεια. "Δεν έχουμε άλλο τίποτε να περιμένουμε. Τώρα διεκδικούμε και απαιτούμε προστασία των καλλιεργειών και του εισοδήματός μας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Δύο δεκαετίες τώρα οι κυβερνήσεις αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Και ενώ δε φταίμε πάντα εμείς, είμαστε αυτοί που την πληρώνουν", δήλωσε αγανακτισμένος ο Κώστας Χαραλαμπάκος.

Κιλκίς

Στην Εθνική οδό έξω από το Πολύκαστρο και στην είσοδο του Κιλκίς παραμένουν από τη Δευτέρα το πρωί οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής. Ενώ από χτες δεκάδες άλλοι αγρότες έβγαλαν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, όπως στο Μεταλλικό,το Πεδινό κλπ.

Εβρος

Χτες οι αγρότες του Βόρειου Εβρου έβγαλαν τα τρακτέρ στις πλατείες σε τρία χωριά της ευρύτερης περιοχής της Ορεστιάδας,στο Σπήλαιο,τη Φτελιά και την Ελιά,ενώ από σήμερα αναμένεται να γενικευτεί η έξοδος των αγροτών σε όλη την περιοχή του Εβρου, ακόμη και στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Ροδόπη

Σε αγωνιστική κατεύθυνση προχωράνε και οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ροδόπης. Χτες οι κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής και διαδήλωσαν την απαίτησή τους για καλύτερες τιμές στο γάλα και τα σφάγια, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση που τους αφήνει στο έλεος των εμπόρων και των εταιριών.

Πέλλα - Ημαθία

Στην Πέλλα, οι αγρότες αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη, έξω από το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών και αμέσως μετά να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες.

Σε συλλαλητήριο θα προχωρήσουν στις 10 του μήνα και οι αγρότες της Ημαθίας, μετά από απόφαση των Ομοσπονδιών και των ΣΕΑ του νομού.

Χαλκιδική

Στη Χαλκιδική σήμερα οι Ομοσπονδίες έχουν καλέσει σε σύσκεψη τους αγρότες, προκειμένου να αποφασίσουν το συντονισμό τους με την υπόλοιπη αγωνιζόμενη αγροτιά.

Σέρρες

Τα τρακτέρ στις πλατείες θα βγάλουν από σήμερα και οι αγρότες των Σερρών, που σε πείσμα των αγροτοπατέρων των δύο Ομοσπονδιών του νομού, επέβαλαν τη θέλησή τους για δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, σε συντονισμό με τις υπόλοιπες περιοχές.

Στη σύσκεψη που έγινε χτες, οι γνωστοί αγροτοπατέρες του νομού, συνεπικουρούμενοι από τους ομοίους τους των Ομοσπονδιών της Θεσσαλονίκης, Δράμας και Ροδόπης, επιχείρησαν να αποπροσανατολίσουν τους αγρότες και να συκοφαντήσουν τους Θεσσαλούς και την ΠΑΣΕ. Πήραν όμως την απάντησή τους από τους εκατοντάδες αγρότες, που τους κατήγγειλαν για διασπαστές του αγώνα και τους προειδοποίησαν πως έτσι κι αλλιώς η αγροτιά του νομού θα βγει στους δρόμους. Ετσι αποφασίστηκε να δημιουργηθούν πέντε Συντονιστικές Επιτροπές σε όλο το νομό και τις επόμενες μέρες να κατέβουν τα τρακτέρ σε τρία σημεία του εθνικού δικτύου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ