Τετάρτη 4 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Προνόμια"

Παλιότερα θεωρούνταν ότι ορισμένα νοσοκομεία βρίσκονται στην περιφέρεια του Λεκανοπεδίου - όπως το ΚΑΤ, το "Σισμανόγλειο", οι "Αγιοι Ανάργυροι".

Ετσι, ένα από τα κίνητρα που είχαν οι εργαζόμενοι να πάνε σε αυτά ήταν και η μεταφορά τους με αυτοκίνητο του νοσοκομείου. Αυτά τα λεωφορεία διατηρήθηκαν και στις σημερινές συνθήκες και αποτελούν τη σωτηρία απ' την ταλαιπωρία των δυο - ή περισσότερων - συγκοινωνιών για πολλούς εργαζόμενους. Το λεωφορείο του ΚΑΤ, λόγου χάρη, μεταφέρει σε διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου 150 άτομα σε καθημερινή βάση. Επίσης, χρησιμοποιείται και για τις μεταφορές των μαθητριών της σχολής για εκπαιδευτικούς λόγους.

Το ΚΑΤ, μετά από έγκριση των υπουργείων Υγείας και Προεδρίας, μίσθωσε ένα λεωφορείο για τη μεταφορά του προσωπικού και υπέγραψε σύμβαση 18 εκατ. δραχμών.

Ελα, όμως, που μια πάρεδρος, με βάση το νόμο του 1995 που απαγορεύει τις δαπάνες για τη μεταφορά των δημοσίων υπαλλήλων, αποφάσισε να κόψει και αυτό το "προνόμιο". Ετσι, δεν ενέκρινε το κονδύλι των τελευταίων μηνών για τη μεταφορά του προσωπικού και επέστρεψε το ένταλμα. Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε αναστάτωση.

Μετά από κάποιες διαμαρτυρίες των εργαζομένων και επαφές της Διοίκησης με την πάρεδρο, αναμένεται μια απάντηση μετά δυο ή τρεις μέρες.

Το θέμα είναι ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία χάνουν συνεχώς κάποια πράγματα και αυτά που τους δίνουν για αντάλλαγμα είναι χωρίς αντίκρισμα. Για παράδειγμα, με το κόψιμο της τροφής απ' την κυβέρνηση της ΝΔ και τη χορήγηση του επιδόματος 4.000 δραχμών - που μετά έγινε 12.000. Επίσης με την κατάργηση σε ορισμένα νοσοκομεία των οίκων των σπουδαστριών.

Κάτι τέτοια "προνόμια" έχουν βάλει στο μάτι οι εκσυγχρονιστές - ανεξαρτήτως χρώματος - για να περιορίσουν τα ελλείμματα και να πετύχουν τη σύγκλιση.

Αν είναι δυνατόν, δηλαδή!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ