Τετάρτη 4 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ"
Από μας εξαρτάται!

Τοποθετήσεις κατά την προχτεσινή ανακοίνωση της διακήρυξης της Κίνησης

Από μας εξαρτάται,έλεγε το κείμενο της διακήρυξης. Από όσους είμαστε, εδώ, στην Αθήνα. Ζούμε και δουλεύουμε σ' αυτήν την πόλη. Και είμαστε ανήσυχοι για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Οσοι θέλουμε να έχουμε λόγο για όσα γίνονται. Οσοι αξιώνουμε σεβασμό των δικαιωμάτων μας, των κοινωνικών μας κατακτήσεων, του πολιτισμού μας, της προσωπικότητάς μας. Από μας εξαρτάται αν θα αλλάξει η ρότα του Δήμου, αν θα μπει φραγμός στα σχέδια για μια Αθήνα που δε θα ανήκει στους κατοίκους της...

Ο εργαζόμενος της ΕΥΔΑΠ, ο καθηγητής πανεπιστημίου, ο μαθητής, η συγγραφέας, ο μετανάστης που γύρισε απ' το Ντίσελτνορφ στην πατρίδα του και ο Νοτιοαφρικανός ματανάστης που βρέθηκε στην Αθήνα, η ηθοποιός, ο δάσκαλος είναι μερικοί μόνο απ' τις εκατοντάδες Αθηναίους που δεν είχαν δεύτερες σκέψεις να τους απασχολούν προχτές στο θέατρο "Γκλόρια", όταν ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας Λεων. Αυδής παρουσίασε την εκλογική διακήρυξη της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα".

Ηταν αποφασισμένοι. Ξεκάθαροι στις τοποθετήσεις τους, όταν πήραν το λόγο: "Εμείς, δε θέλουμε να είμαστε οπαδοί και χειροκροτητές των "προτύπων" που επιβάλλονται από τις δημόσιες σχέσεις. Δε μας εντυπωσιάζουν τα έργα επίδειξης και τα χρωματιστά εξώφυλλα. Εμείς, θέλουμε μια πολιτική για τις ανάγκες των εργαζομένων και μια πόλη δική μας, προσαρμοσμένη στις δικές μας ανάγκες. Αισθανόμαστε οργή και αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν σε βάρος μας και απέχθεια για όσους τα κάνουν... Και είμαστε εδώ, να παλέψουμε για να πάρουμε την πόλη στα χέρια μας".

Για να επιτευχθεί αυτό, ο Γ. Σαρηγιάννης,καθηγητής Πολεοδομίας του ΕΜΠ, κάλεσε "σε αντίσταση στις γενικές πολιτικές κατευθύνσεις που θέτει η κυρίαρχη τάξη, με την υπαγωγή της Ελλάδας στην ουρά του ιμπεριαλισμού". Υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως αυτό που οικοδομείται σήμερα είναι μια πόλη όπου κάποιοι είναι κάτω από τη γη και δουλεύουνε και οι άλλοι τη χαίρονται, σημειώνοντας ότι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες η κατάσταση θα χειροτερεύσει εξαιτίας των καταστροφικών συνεπειών που θα έχουν για την Αθήνα τα έργα που θα γίνουν...

Γι' αυτό, τόνισε στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, Μιχάλης Διαμαντής,είναι ανάγκη η ανάδειξη μιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα είναι συμπαραστάτης στους αγώνες του λαού και θα παίξει ουσιαστικό ρόλο στην επίλυση των προβλημάτων του.

Ενα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα, επισήμανε από την πλευρά της η Μαριάνθη Αλιφεροπούλου,μέλος της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, είναι η υγεία και η πρόνοια. "Προτείνω η παράταξη, στα προγράμματά της, να κινείται σε δύο άξονες. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και είναι υποχρέωση του κράτους να την παρέχει δωρεάν και ισότιμα σε όλους τους πολίτες. Η υγεία είναι μια δυναμική κατάσταση που επιτρέπει στο άτομο όχι μόνο να εργάζεται, αλλά και να συμμετέχει στα κοινά. Πρέπει να αντιπαρέλθουμε τις κοινωνικές αιτίες - νοσογόνους παράγοντες στο χώρο της υγείας, όπως η μείωση των κρατικών δαπανών για την υγεία και οι ιδιωτικοποιήσεις".

"Χρειαζόμαστε μια αγωνιστική και διεκδικητική ΤΑ, την έχουμε πραγματικά ανάγκη" συμπλήρωσε ο Γιάννης Φασουλάς,συνδικαλιστής στην ΕΥΔΑΠ, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, Πέτρος Βαμβακάς,είπε πιο συγκεκριμένα: "Οι εμποροϋπάλληλοι είδαν ποιοι αγωνίστηκαν για το δίκαιο αγώνα τους και ποιοι έφεραν το θέμα του ΜΙΝΙΟΝ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Ηταν η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα". Οι εργαζόμενοι θέλουν μια δημοτική αρχή που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους. Είμαστε αντίθετοι σε ένα δήμο - επιχείρηση και θέλουμε μια δημοτική αρχή που θα διεκδικεί".

"Θέλουμε τελικά ένα Δήμο να παίρνει θέση πάνω στα προβλήματα της εργαζόμενης νεολαίας, του λαού γενικότερα", ήταν το μήνυμα που έστειλε εκ μέρους του Συντονιστικού των μαθητών νυχτερινών σχολείων ο Β. Θεοχάρης.

Η διακήρυξη της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" μπορεί και πρέπει να αποτελέσει συμβόλαιο και πρέπει να το παλέψουμε παντού, για να κερδηθεί το στοίχημα, να παραμείνει η πόλη στους κατοίκους της. Από μας εξαρτάται!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκφυλιστικές διαδικασίες στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ (2015-02-11 00:00:00.0)
Απαιτούν διασφάλιση θέσεων εργασίας και δεδουλευμένων (2011-09-21 00:00:00.0)
Με τους ανθρώπους του μόχθου (2006-09-14 00:00:00.0)
Μονόδρομος η νίκη (2004-11-16 00:00:00.0)
Οι Κουβανοί αθλητές υποσχέθηκαν νίκες (2004-08-13 00:00:00.0)
Το μετρό μάς αφορά όλους! (1996-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ