Σάββατο 7 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Πέρασε το νομοσχέδιο για τις υποκλοπές στην Ανω Βουλή

Χάρη στις ψήφους των Σοσιαλδημοκρατών, που υποκρίνονταν περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων

ΒΟΝΝΗ.-

Το νομοσχέδιο για τις υποκλοπές έχει γίνει στόχος έντονων συζητήσεων, αντεγκλήσεων και αντιπαραθέσεων. Η Μπούντεσρατ, όμως, φαίνεται ότι κωφεύει σε όλα αυτά και κυρίως απέναντι στο δικαίωμα των Γερμανών πολιτών να έχουν ιδιωτική ζωή.

Η πολυσυζητημένη συνταγματική τροπολογία, με την οποία θα επιτρέπεται στην αστυνομία να πραγματοποιεί τηλεφωνικές υποκλοπές όταν πρόκειται να συλλάβει υπόπτους - τους οποίους η ίδια καθιστά υπόπτους - για εγκληματικές ενέργειες, εγκρίθηκε χτες από την Ανω Βουλή (Μπούντεσρατ) του γερμανικού Κοινοβουλίου. Για να περάσει η τροπολογία, απαιτούνταν η πλειοψηφία δύο τρίτων, η οποία επιτεύχθηκε χάρη στην υπερψήφισή της από τρία μέλη της Μπούντεσρατ του μικρού κρατιδίου της Βρέμης. Συνολικά, η τροπολογία συγκέντρωσε 69 ψήφους, λαμβάνοντας και τους ψήφους των Σοσιαλδημοκρατών, που όλη τη βδομάδα φώναζαν για τα δικαιώματα των Γερμανών πολιτών.

Με το νόμο αυτό, παρέχεται η δυνατότητα στους δικαστές να επιτρέπουν την παρακολούθηση με ηλεκτρονικά μέσα σε περιπτώσεις σοβαρών υπονοιών για εγκληματικές ενέργειες ή σε περιπτώσεις ατόμων, για τα οποία εκφράζονται φόβοι ότι προετοιμάζουν τρομοκρατικές ενέργειες. Στο στόχαστρο είναι γιατροί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, οι οποίοι μπορούν να "συμμετέχουν" για λόγους που έχει να κάνει με τη φύση του επαγγέλματός τους με το οργανωμένο έγκλημα! Με το ίδιο νομοσχέδιο, καθίσταται ευκολότερη η κατάσχεση χρηματικών ποσών και ακίνητης περιουσίας που αποκτήθηκαν με παράνομο τρόπο. Ο νόμος, που είχε εγκριθεί από την Κάτω Βουλή τον περασμένο μήνα, θα τεθεί σε ισχύ αμέσως μετά τη δημοσίευσή του μέσα στις επόμενες βδομάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ