Τετάρτη 11 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φασιστικού τύπου αστυνομικοί έλεγχοι

Την απαράδεχτη συμπεριφορά αστυνομικών κατήγγειλαν χτες στα ΜΜΕ αυτόπτες μάρτυρες, ζητώντας την άμεση παρέμβαση της ηγεσίας του υπουργείου για την τιμωρία των αστυνομικών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές, μια ομάδα αστυνομικών εισέβαλε σε τρόλεϊ στην πλατεία Κάνιγγος και υπέβαλε τους επιβάτες σε αστυνομικούς ελέγχους. Οι αστυνομικοί, με τη δικαιολογία ότι έψαχναν κάποιο κλέφτη, ζητούσαν με προκλητικό τρόπο από τους επιβάτες, να καθίσουν από τη μια ή την άλλη πλευρά του τρόλεϊ, ανάλογα με την εθνικότητά τους ή το χρώμα του δέρματός τους.

Η προκλητική αυτή ενέργεια, που θυμίζει μια άλλη απείρου κάλλους επιχείρηση της Αμεσης Δράσης στον ηλεκτρικό σταθμό της Βικτώριας, πριν μερικούς μήνες, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η ηγεσία του υπουργείου αυτά τα κρούσματα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικές μέρες αστυνομικοί της ομάδας "Ζ" της Αμεσης Δράσης καταγγέλθηκαν ότι ανάγκασαν ένα νεαρό να κατεβάσει το παντελόνι του υπό τα όμματα των διερχομένων πολιτών. Από την υπηρεσία τους γίνεται έρευνα για το θέμα, αλλά αφού για μια τέτοια κραυγαλέα περίπτωση απαράδεκτης συμπεριφοράς δεν έχουν ακόμα τεθεί σε διαθεσιμότητα δεν είναι δύσκολο να υποθέσει κανείς ότι το συμβάν θα κουκουλωθεί, όπως κουκουλώθηκε και η σκανδαλώδης φασιστικού τύπου επέλαση των συναδέλφων τους στο τρένο των ΗΣΑΠ, στο σταθμό της Βικτώριας.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Ι. Παπαδογιαννάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφου, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι από το υπουργείο διοργανώνονται σεμινάρια για το ρατσισμό σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας. Προσπαθώντας μάλιστα να επιρρίψει τις ευθύνες στις πλάτες των πολιτών, που "υπομένουν" δήθεν τις προκλήσεις των αστυνομικών, δήλωσε ότι ...είναι ανοιχτή η πόρτα του γραφείου του και οποιουδήποτε διοικητή υπηρεσίας για την καταγγελία ανάλογων κρουσμάτων!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ