Τετάρτη 11 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ανεξάντλητος μελωδικός κόσμος

"Χρώματα", που σκιαγραφούν έναν απέραντο κόσμο μουσικής δημιουργίας. Τον ανεξάντλητο μελωδικό κόσμο του Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι,του κορυφαίου Ρώσου συνθέτη, που σφράγισε με την ευαισθησία και το ταλέντο του την παγκόσμια μουσική δημιουργία. Στον συνθέτη του "Ευγένιου Ονιέγκιν" και της "Ντάμα Πίκα", του "Καρυοθραύστη" και της "Λίμνης των κύκνων", των κορυφαίων μπαλέτων, των δημοφιλών κοντσέρτων και συμφωνικών έργων, είναι αφιερωμένος ο κύκλος συναυλιών,που διοργανώνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Ο κύκλος, στο πλαίσιο του οποίου θα γίνουν έξι συναυλίες στο "Παλλάς" και το Μέγαρο Μουσικής, ανοίγει την Παρασκευή (13/2) με τη συναυλία της ορχήστρας στο ΜΜ. Σε διεύθυνση του αρχιμουσικού Βύρωνα Φιδετζή και με σολίστ τη σοπράνο Μαρίνα Κρίλοβιτς, η ΚΟΑ θα παρουσιάσει αποσπάσματα από τις όπερές του "Ιωάννα της Λωρραίνης", "Ευγένιος Ονιέγκιν", "Γιολάντα", "Μαζέππα", καθώς και τη Συμφωνία αρ. 2 σε ντο ελάσσονα, έργο 17 ("Μικρή Ρωσική").

Θα ακολουθήσουν οι συναυλίες στις 20 και 27 Φλεβάρη, σε διεύθυνση των Αρν. Κατζ και Β. Φιδετζή, αντίστοιχα, στις 13 και 20 Μάρτη, σε διεύθυνση των Μ. Σοστακόβιτς και Ν. Αθηναίου και στις 3 Απρίλη με μαέστρο τον Οδυσσέα Δημητριάδη, βραδιά κατά την οποία θα παρουσιαστεί και η έκτη συμφωνία ("Παθητική") του Σοστακόβιτς, την οποία ο συνθέτης θεωρούσε ως το αριστούργημά του. Μάλιστα, εννέα μέρες πριν από το θάνατό του (6/11/1893) είχε ο ίδιος διευθύνει την παγκόσμια πρώτη εκτέλεση της "Παθητικής", στην πόλη Κλιν, κοντά στη Μόσχα, η οποία έγινε δεκτή μάλλον ψυχρά από το κοινό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ