Τετάρτη 11 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ρεμπέτικα, λαϊκά, τσιγγάνικα

Διαδρομές στο χώρο και το χρόνο. Ηχοι και φωνές, που σε ταξιδεύουν στα μονοπάτια του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού. Οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος (τραγούδι, μπαγλαμάς), Θεόδωρος Τζηνέλλης (τραγούδι, μπουζούκι), Βασιλική Κουκουδάκη (τραγούδι, ακορντεόν), Σπύρος Κόλλιας (κιθάρα) και Κατερίνα Λάγκαρη (τραγούδι) παρουσιάζουν καθημερινά στο "Ρεμπέτικο Στέκι" (Πατριάρχου 16, πλ. Ν. Φιλαδέλφειας) ένα πρόγραμμα με τραγούδια που έχουν σημαδέψει τη μουσική δημιουργία του τόπου μας.

  • Εκπρόσωποι της νεότερης γενιάς κρητικών μουσικών εμφανίζονται στη μουσική σκηνή "Χαρότω 'γω" (Αχιλλέως 34, Μεταξουργείο). Πρόκειται για τουςΓ. Χατζάκη, Αντ. Φραγκιαδάκη, Ν. Μπατίστα και Μαν. Καισαρλή.
  • Τις τελευταίες της εμφανίσεις στο "Βρούτο" πραγματοποιεί η Λαϊκή Ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης".Το δίμηνο πρόγραμμα που παρουσίασε στο χώρο ολοκληρώνεται το Σάββατο (14/2). Θα ακολουθήσουν εννέα παραστάσεις της στην"Αίγλη" της Θεσσαλονίκης (19/2 - 1/3), στο πλαίσιο αφιερώματος σε Ελληνες συνθέτες. Στις συναυλίες της Θεσσαλονίκης τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη θα ερμηνεύσουν οι: Αλέξια, Γεωργία Δεληβασάκη, Παναγιώτης Καραδημήτρης και Σωτηρία Λεονάρδου.
  • Την Κυριακή ολοκληρώνονται οι εμφανίσεις της Ελλης Πασπαλά στο κλαμπ του "Μύλου", στη Θεσσαλονίκη. Στην Αποθήκη του "Μύλου" από σήμερα μέχρι και την Κυριακή ο Σωκράτης Μάλαμας πλάθει τις δικές του μουσικές ιστορίες προσφέροντας δυνατές συγκινήσεις.
  • Οι "Κάθοδος των Μυρίων" εμφανίζονται αύριο (10.30μ.μ.) στο "Λα Ρόκα" (Β. Παύλου 23, Καστέλλα) κομίζοντας τραγούδια γνωστά και ανέκδοτα, ροκ μπαλάντες για ανήσυχους ανθρώπους.
  • "Θεοκωμωδία" από τον Ζωρζ Πιλαλί σήμερα και αύριο στη σκηνή "Στον αέρα" (Ηρώων Πολυτεχνείου, Πετρούπολη). Στον ίδιο χώρο από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή εμφανίζονται οι "Απουριμάκ".
  • Τραγούδια από τους προσωπικούς τους δίσκους, αλλά και ανέκδοτα παρουσιάζουν οι Νίκος Γρηγοριάδης και Κατερίνα Κυρμιζή από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή στο "Μετρό" (Γκύζη και Κάλβου).
  • Ως οι πιο γνωστοί και σημαντικοί εκπρόσωποι της τσιγγάνικης μουσικής της Τουρκίας είναι γνωστοί διεθνώς οι αδελφοί "Erkose",οι οποίοι εμφανίζονται από την Παρασκευή και για έξι μέρες στο "Χαφ Νοτ" (Τριβωνιανού 17, Μετς). Το συγκρότημά τους αντιπροσωπεύει μια μουσική παράδοση αιώνων, που διακρίνεται για την οργανική δεξιοτεχνία, την ελευθερία του αυτοσχεδιασμού, την πλούσια μελωδία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ