Τετάρτη 11 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Τέταρτη βδομάδα απεργίας των εργαζομένων

Διεκδικούν την καταβολή νόμιμων δεδουλευμένων, αλλά ο δήμαρχος προτιμά το ρόλο του σκληρού εργοδότη, παρά το γεγονός ότι ο δήμος δε λειτουργεί και η πόλη έχει γίνει... χωματερή

Σε απέραντη χωματερή σκουπιδιών έχει μετατραπεί εδώ και αρκετό καιρό η Καλλιθέα, αλλά παρά τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη δημόσια υγεία και τις διαμαρτυρίες του κόσμου, ο δήμαρχος της πόλης ζητάει απλώς την "κατανόηση" των δημοτών. Μια στάση που αποδεικνύει την άρνησή του να αντιμετωπίσει ακόμη και τα πιο απλά για ένα δήμο θέματα, αλλά τόσο σοβαρά για τον κόσμο, ο οποίος αν και εξακολουθεί να επιβαρύνεται με τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας, ως ανταπόδοση εισπράττει τη δυσοσμία από τα συσσωρευμένα σκουπίδια.

Ολοι οι ελεύθεροι χώροι της πόλης καθημερινά είναι γεμάτοι από όγκους απορριμμάτων, τόσο στο εμπορικό κέντρο όσο και στις γειτονιές και ακόμη και μια βόλτα να επιχειρήσει κανείς στην Καλλιθέα θα διαπιστώσει την εγκατάλειψη και την αδιαφορία με την οποία την αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή. Τώρα μάλιστα που είναι εποχή των εκπτώσεων και ο κόσμος κινείται στα καταστήματα, η εικόνα αυτή της πόλης προκαλεί την αγανάκτηση όχι μόνο των καταναλωτών αλλά και των καταστηματαρχών.

Κατά τα άλλα βέβαια, ο δήμαρχος θέλει να υποστηρίζει ότι μάχεται για την αναβάθμιση της πόλης, με τα χρήματα φυσικά που εξοικονομεί από την υπέρογκη φορολόγηση των πολιτών. Η κατάσταση αυτή όμως όχι μόνο δεν αναμένεται να βελτιωθεί, αλλά μάλλον θα οξυνθεί αν ο δήμαρχος επιμείνει να μην ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο δήμο, οι οποίοι για τέταρτη συνεχή βδομάδα βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Από την περασμένη Δευτέρα μάλιστα ενδυνάμωσαν τον αγώνα τους μετατρέποντας τις στάσεις εργασίας σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Χθες το πρωί σύσσωμοι πραγματοποίησαν δυναμική πορεία διαμαρτυρίας από το γκαράζ του δήμου στο δημαρχείο και παράλληλα ενημέρωσαν τον κόσμο και τους καταστηματάρχες ότι μοναδικός υπεύθυνος για την εικόνα αυτή που παρουσιάζει η πόλη είναι ο δήμαρχος, ο οποίος αδιαφορεί για τα αναγνωρισμένα, ακόμη και δικαστικά, αιτήματά τους. Σήμερα θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση και από τη στάση του δημάρχου απέναντι στο αίτημά τους για την καταβολή του επιδόματος παραγωγικότητας, θα εξαρτηθεί η συνέχιση ή όχι των κινητοποιήσεών τους.

Βέβαια, όλο αυτό το διάστημα δε λειτουργεί και καμία άλλη υπηρεσία του δήμου, με αποτέλεσμα οι δημότες να χάνουν καθημερινά χρόνο στις υποθέσεις που μέσω του δήμου θέλουν να διεκπεραιώσουν.

Τη "στάση εργοδότη" που κρατεί ο δήμαρχος απέναντι στους εργαζόμενους επισήμανε ο επικεφαλής της "Δημοτικής Δημοκρατικής Ενότητας" Αρ. Αβραμίδης,ο οποίος τον κάλεσε να πάρει την πολιτική απόφαση που απαιτείται αν θέλει να λειτουργήσει αυτή η πόλη. Το ότι σήμερα η Καλλιθέα δε λειτουργεί ως δήμος, είναι καθαρά ευθύνη του δημάρχου, τονίζει ο Αρ. Αβραμίδης, αφού από την αρχή χρονοτριβεί με προφάσεις για να κερδίζει χρόνο απέναντι στα αιτήματα των εργαζομένων και σήμερα ακόμη που του έχουν παραδοθεί όλα τα στοιχεία που ζητούσε, πάλι δε δίνει λύση στο δίκαιο αίτημά τους, με αποτέλεσμα η πόλη να έχει εγκαταλειφθεί σε αυτήν την κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ