Τρίτη 17 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΓΕΡΙΑ
Σφοδρές συγκρούσεις εξτρεμιστών - στρατιωτών

ΑΛΓΕΡΙ.-

Σκληρές συγκρούσεις ανάμεσα σε εξτρεμιστές ισλαμιστές και σε άνδρες των κυβερνητικών δυνάμεων σημειώθηκαν, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σε πολλές περιοχές της Αλγερίας, όπου ο κύκλος του αίματος δε φαίνεται να κλείνει. Σύμφωνα με δημοσιεύματα χθεσινών αλγερινών εφημερίδων, οι κυβερνητικές δυνάμεις σκότωσαν περισσότερους από 50 μαχητές της οργάνωσης "Ενοπλη Ισλαμική Ομάδα", που έχει αναλάβει και την ευθύνη για τις περισσότερες σφαγές και βομβιστικές επιθέσεις των τελευταίων μηνών. Οπως υποστηρίζουν, πάντα, τα ίδια δημοσιεύματα, σε μία από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εγκλωβίστηκε στο κρησφύγετό του, μαζί με τους 150 άνδρες του, ένας από τους πλέον καταζητούμενος ηγέτες της οργάνωσης. Οι επιχειρήσεις του αλγερινού στρατού εστιάστηκαν, κυρίως, στις περιοχής Μενέα Τλεμσέν και Τιλάγκ.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, το Σάββατο το βράδυ, δολοφονήθηκε στο προάστιο του Αλγερίου, Ελ Χαράς, ο τοπικός ηγέτης της οργάνωσης "Ενοπλο Ισλαμικό Μέτωπο Ιερού Πολέμου" (FIDA), το οποίο έχει αναλάβει την ευθύνη για μια σειρά επιθέσεων κατά Αλγερινών διανοουμένων.

Από την πλευρά της, η αλγερινή κυβέρνηση με επίσημη ανακοίνωσή της, επιβεβαίωσε την πραγματοποίηση επιχειρήσεων κατά των εξτρεμιστών ισλαμιστών, χωρίς, όμως, να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία. Αντίθετα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, έχασαν τη ζωή τους, σε σφαγές, περισσότεροι από 36 πολίτες στην περιοχές Μσίλα και Σαϊντα της Βόρειας Αλγερίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ