Πέμπτη 19 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεχίζονται τα συλλαλητήρια

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους είναι οι αγρότες της Πελοποννήσου και άλλων περιοχών, οι οποίοι σχεδιάζουν τη δράση τους στο επόμενο διάστημα. Κάθε Συντονιστική Επιτροπή επεξεργάζεται εκείνες τις μορφές που θεωρεί πιο πρόσφορες για την επιτυχία των στόχων της. Ωστόσο, κοινό σημείο όλων είναι η απόφασή τους να συνεχίσουν μέχρι να δικαιωθούν.

Στην Αιγιάλεια η Συντονιστική Επιτροπή διοργανώνει Παναιγιάλειο Συλλαλητήριο την Παρασκευή, 20 Φλεβάρη στις 10 π.μ. στην πλατεία Λαύρας. Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν μαζικοί φορείς της περιοχής (Εργατικό Κέντρο Αιγίου, Δήμος Αιγίου, Μητρόπολη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Συνδικάτο Οικοδόμων, Σύλλογος Εμποροεισαγωγέων, Σύλλογος Βενζινοπωλών, Σωματείο Εργαζομένων στην Παναιγιάλεια Ενωση Συνεταιρισμών, Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Αιγίου, Σύλλογος Λογιστών, αστικό ΚΤΕΛ Αιγίου, ΠΕΑΕΑ, ΟΓΕ και άλλοι φορείς) ενώ τα καταστήματα του Αιγίου θα παραμείνουν κλειστά. Στη συνέχεια, την Τετάρτη 25 Φλεβάρη, μέρα που θα διεξαχθεί η δίκη 22 αγροτών που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στις προηγούμενες κινητοποιήσεις, οι αγρότες της Αιγιάλειας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια.

Μεσσηνία

Μαχητικό ήταν το συλλαλητήριο που πραγματοποίησε χτες η Συντονιστική Επιτροπή αγροτών της Μεσσηνίας.Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της νομαρχίας στην Καλαμάτα, την οποία απέκλεισαν για τρεις ώρες με τα αγροτικά τους μηχανήματα. Αποφασισμένοι να εντείνουν τη δράση τους οι αγρότες σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους. Ετσι η ΣΕ θα συνεδριάσει το Σάββατο 21 Φλεβάρη, προκειμένου να συζητήσει την πρόταση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας για συνδιοργάνωση συλλαλητηρίου με τη συμμετοχή εργαζομένων και αγροτών. Παράλληλα, η ΣΕ σχεδιάζει τη μαζική μεταφορά αγροτών στην παναγροτική συγκέντρωση στο Κιλελέρ στις 15 Μάρτη.

Αρκαδία
Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Αρκαδίας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες ανακοίνωσε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου το Σάββατο 12 π.μ. στο 24ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Τρίπολης - Σπάρτης.Λακωνία

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Λακωνίας, με την ευκαιρία της επίσκεψης του υπουργού Γεωργίας, πραγματοποιεί Παλλακωνικό συλλαλητήριο το Σάββατο 21 Φλεβάρη στη Μονεμβασιά. Θα γίνει προσυγκέντρωση αγροτών στη 1.30 μ.μ. στο χωριό Συκιά και στη συνέχεια οι αγρότες με τα μηχανήματά τους θα πορευτούν προς τη Μονεμβασιά.

Ζάκυνθος

Η Συντονιστική Επιτροπή αγροτών της Ζακύνθου διοργανώνει Πανζακυνθινό συλλαλητήριο την Παρασκευή 20 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. στη Νομαρχία με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου, του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ζακύνθου, του Σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών ΔΧ Ζακύνθου και της ΠΕΑΕΑ.

Ιωάννινα

Στο δρόμο του αγώνα βγήκαν χτες το πρωί και οι αγρότες των Ιωαννίνων. Οι παραγωγοί του νομού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα και πραγματοποίησαν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με τα αγροτικά τους μηχανήματα στον κόμβο Βουνοπλαγιάς, στην Εθνική οδό Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας. Εκεί οι αγρότες πραγματοποίησαν συνέλευση και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο επόμενο διάστημα.

Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα, με απόφαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων θα πραγματοποιηθεί παγκερκυραϊκό αγροτικό συλλαλητήριο στις 23 του Φλεβάρη. Για το σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί Επιτροπές στήριξης του συλλαλητηρίου, μια στην κεντρική Κέρκυρα και δύο στη νότια, οι οποίες πραγματοποιούν περιοδείες με το ΔΣ της ΟΑΣ στα χωριά, καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει δυναμικά στην κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ