Πέμπτη 19 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγχωνεύονται σχολεία στην Αθήνα!

Υποβιβασμούς, συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενέκρινε στην προχτεσινή συνεδρίασή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθήνας.

Για τις παραπάνω επιλογές, σε πολλές περιπτώσεις, ελήφθησαν υπόψη οι προτάσεις των διαφόρων Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας. Παρεμβαίνοντας ο νομαρχιακός σύμβουλος της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" Χρ. Λαζαρίδης, τόνισε ότι ρόλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου δεν είναι να εγκρίνει τους υποβιβασμούς. Και ζήτησε από τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας να δεσμευτεί ότι μέχρι το Πάσχα θα "έρθει" στο Νομαρχιακό Συμβούλιο σχετική εισήγηση για τα προβλήματα και την κατάσταση που παρουσιάζουν τα σχολεία του νομού.

Ο ίδιος σημείωσε πως οι υποβιβασμοί, οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις σχολικών μονάδων πρέπει να εξεταστούν σε συνάρτηση με την κυβερνητική πολιτική μείωσης των κονδυλίων για την παιδεία και τελικά την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Ο ίδιος επισήμανε, τέλος, το φαινόμενο να στοιβάζονται σε μια σχολική αίθουσα 30 και 35 παιδιά, κάτι που "συμβάλλει" στην προωθούμενη υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ