Πέμπτη 19 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
12Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Ασβεστάδικο αντί για γυμναστήριο!

Από το 1995 οι αρμόδιοι "εργάζονται" για να τοποθετηθεί φωτεινός σηματοδότης έξω από το σχολείο. Απέκλεισαν χτες την οδό Φιλικών για μια ώρα οι μαθητές και οι γονείς τους

Την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου, καθώς και την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στο δρόμο έξω από το σχολείο τους απαίτησαν χτες το πρωί οι μαθητές του 12ου Γυμνασίου Περιστερίου, μαζί με τους γονείς τους, οι οποίοι και πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό, για μια ώρα περίπου, της οδού Φιλικών.

"Δεν υποχωρούμε, αν δε δικαιωθούμε", "Αγώνας, αγώνας, αγώνας διαρκείας θα είναι η απάντηση στον υπουργό Παιδείας", φώναζαν οι μαθητές, απαιτώντας να σταματήσει επιτέλους η αδιαφορία και κωλυσιεργία των "αρμόδιων" υπηρεσιών και να επιλυθούν τα προβλήματά τους.

Οπως αναφέρουν οι γονείς, σε περσινή συνάντηση του Συλλόγου Γονέων με τον πρόεδρο του ΟΣΚ τέθηκε το θέμα της κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου και χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων δίπλα στο σχολείο, όπως και της προμήθειας υπολογιστών για το μάθημα της πληροφορικής. Στο οικόπεδο, το οποίο ανήκει στον ΟΣΚ, με κοινή απόφαση των υπουργών Παιδείας και Οικονομικών λειτουργεί ασβεστάδικο. Οι γονείς έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι, με ενέργειες που δρομολογούνται, θα απομακρυνθεί το ασβεστάδικο για να χτιστεί το γυμναστήριο, ενώ για την προμήθεια των υπολογιστών, αφού έγιναν στην αρχή αναφορές από τον πρόεδρο του ΟΣΚ σε δυσκολίες λόγω οικονομικού κόστους, στο τέλος υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει και επί του θέματος αυτού. Και τα δύο αυτά ζητήματα, όμως, εκκρεμούν μέχρι σήμερα. Για την καθυστέρηση της τοποθέτησης φωτεινού σηματοδότη στο σχολείο οι γονείς τονίζουν ότι παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί από το 1995, το μόνο που έγινε είναι η τοποθέτηση των στύλων!

Στην κινητοποίηση είχαν κληθεί να παραβρεθούν και να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα εκπρόσωποι από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, από τον ΟΣΚ, από το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και η δημοτική αρχή. Παραβρέθηκε, όμως, μόνο ο δήμαρχος Περιστερίου Θ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος είπε ότι δε γνώριζε για τα προβλήματα, πράγμα που οι γονείς διαψεύδουν με έγγραφά τους, που έστειλαν στον ίδιο το Μάρτη του 1997 και τον πληροφορούν τόσο για την καθυστέρηση της τοποθέτησης των φαναριών όσο και της κατασκευής του γυμναστηρίου.

Στη Βουλή

Σχετικά με το παραπάνω θέμα Ερώτηση κατέθεσαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Μήτσος Κωστόπουλος και Ορέστης Κολοζώφ.Συγκεκριμένα, οι δύο βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς Παιδείας, ΠΕΧΩΔΕ, Πολιτισμού και Δημόσιας Τάξης πότε θα απομακρυνθεί το ασβεστάδικο που βρίσκεται σε οικόπεδο του ΟΣΚ δίπλα από το 12ο Γυμνάσιο και στο οποίο θα πρέπει πολύ γρήγορα να αρχίσει η ανέγερση του κλειστού γυμναστηρίου. Επίσης ρωτούν, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν τοποθετηθεί σηματοδότες μπροστά από το σχολείο, των οποίων η έλλειψη δημιουργεί κινδύνους ατυχημάτων στους μαθητές του σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ