Παρασκευή 20 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ
Εφιαλτικό ναυάγιο με 140 θύματα

ΦΡΙΤΑΟΥΝ.-

Τα πτώματα 140 προσφύγων από τη Σιέρα Λεόνε ξεβράστηκαν χτες στις ακτές του χωριού Κονακρίντι, μετά το προ ολίγων ημερών ναυάγιο σκάφους με 200 επιβάτες.

Σύμφωνα με ραδιοσταθμό της Φριτάουν, το πλοίο είχε ναυαγήσει πριν από πέντε μέρες, αλλά με το χάος που επικρατεί στις δυτικές ακτές της Σιέρα Λεόνε, μετά την ανατροπή του ταγματάρχη Τζόνι Πολ Κορόμα από τις δυτικοαφρικανικές ειρηνευτικές δυνάμεις, η πληροφορία άργησε να φτάσει στις αρχές, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει το έργο της διάσωσης!

Σύμφωνα με εκπρόσωπο διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης, το σκάφος βυθίστηκε προσκρούοντας σε ύφαλο.

Από παρόμοια εφιαλτική περιπέτεια, γλίτωσε χτες ένα άλλο πλοίο που μετέφερε 850 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τους κατοίκους της Σιέρα Λεόνε. Το πλοίο "ΧΟΛΓΚΑΝ ΣΤΑΡ" παρά λίγο να βυθιστεί στη διάρκεια του ταξιδιού του από τη Μονροβία προς το Φριτάουν. Εκπρόσωπος της Επιτροπής Τροφίμων του ΟΗΕ στο Αμπιτζάν δήλωσε πως δεν είναι γνωστό αν τα τρόφιμα που μετέφερε το "Χόλγκαν Σταρ" έχουν υποστεί ζημιές από το θαλασσινό νερό.

Οι οργανώσεις ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν απευθύνει έκκληση για βοήθεια στους 500.000 κατοίκους της πρωτεύουσας της Σιέρα Λεόνε, Φριτάουν, που βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση μετά τις σφοδρές συγκρούσεις των τελευταίων ημερών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ