Παρασκευή 20 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απλήρωτα τα πληρώματα της ΔΑΝΕ

Επίσχεση εργασίας σε "ΙΑΛΥΣΟ" και "ΛΕΡΟ"

Στο λιμάνι του Πειραιά παρέμειναν για τρίτη μέρα χτες οι 160 περίπου ναυτεργάτες, που υπηρετούν στα επιβατικά πλοία ΙΑΛΥΣΟΣ και ΛΕΡΟΣ της ακτοπλοϊκής εταιρίας ΔΑΝΕ,συνεχίζοντας την επίσχεση εργασίας και απαιτώντας να πληρωθούν. Οι ναυτεργάτες των πλοίων της ΔΑΝΕ δεν έχουν πάρει δραχμή πάνω από μισό χρόνο. Υπολογίζεται ότι η πλοιοκτήτρια εταιρία οφείλει στα πληρώματα, μόνο των δύο παραπάνω πλοίων, πάνω από 200 εκατ. δραχμές, ενώ οι οφειλές της προς το ΝΑΤ έφτασαν για το μήνα Φλεβάρη τα 538 εκατ. δραχμές!

Χτες το πρωί έγινε συνάντηση της εκπροσώπων της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με τον αρχιπλοίαρχο της ΔΑΝΕ Γιάννη Τσούρα,ο οποίος πρότεινε να δοθούν στους ναυτεργάτες... 60 εκατ. δραχμές. Η πρόταση απορρίφθηκε από τους ναυτεργάτες των πληρωμάτων, οι οποίοι, με συνέλευσή τους μέσα στα πλοία, αποφάσισαν ομόφωνα να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να τους καταβληθούν όλες οι οφειλές, δηλαδή μέχρι τις 31 του Γενάρη.

Στο μεταξύ χτες το αγωνιστικό πρόγραμμα των ναυτεργατών, που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν ΠΕΜΕΝ και ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ,περιείχε περιοδεία στα καράβια στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να ενημερωθούν οι ναυτεργάτες για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει από την περασμένη Δευτέρα και για την πανναυτεργατική συγκέντρωση που θα γίνει στις 5 Μάρτη στις 11 το πρωί στη συμβολή της Ακτής Μιαούλη και 2ας Μεραρχίας και πορεία προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.Οι ναυτεργάτες ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για σήμερα στις 10 το πρωί στα γραφεία των δύο ναυτεργατικών Ενώσεων, προκειμένου να συνεχίσουν τις εξορμήσεις στα γραφεία των δουλέμπορων ναυτιλιακών πρακτόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ