Παρασκευή 20 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ποιοι και πότε υποχρεούνται να υποβάλουν το "Ε9"

Διευκρινιστική εγκύκλιο για όσους έχουν υποχρέωση να υποβάλουν δήλωση καταγραφής της ακίνητης περιουσίας, το γνωστό Ε9,έδωσε χτες στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Δήλωση Ε9 λοιπόν, έχουν υποχρέωση να υποβάλουν:

  • οι φορολογούμενοι που υποβάλουν δήλωση για πρώτη φορά.
  • για όσους μεταβλήθηκε η περιουσιακή - οικογενειακή τους τους κατάσταση το προηγούμενο έτος. Αντίθετα, δεν έχουν υποχρέωση υποβολής δήλωσης, όσοι δεν είχαν καμία αλλαγή της περιουσιακής ή οικογενειακής τους κατάστασης το 1997.
  • Ακίνητα που περιήλθαν στην ιδιοκτησία του φορολογούμενου μέσα στο 1997 και μέσα στο ίδιο έτος μεταβιβάστηκαν και δεν ανήκουν στην ιδιοκτησία του την 1/1/98, δε θα δηλωθούν στο έντυπο Ε9.
  • Σε περίπτωση γάμου μέσα στο 1997, εάν και οι δύο σύζυγοι είχαν υποβάλλει ξεχωριστή δήλωση Ε9, τότε θα υποβάλλουν το Ε9 στο οποίο θα αναγράφουν το ΑΦΜ και τις ΔΟΥ στις οποίες είχαν υποβληθεί τα προηγούμενα Ε9 χωρίς να σημειώσουν ξανά τα ακίνητα.

Εάν μόνο ο σύζυγος ή μόνο η σύζυγος δεν είχε υποβάλλει το 1997 δήλωση Ε9, τότε θα υποβληθεί το Ε9 στο οποίο θα αναγραφούν τα ακίνητα που δεν έχουν δηλωθεί.

  • Σε περίπτωση διαζυγίου μέσα στο 1997, η πρώην σύζυγος θα αναγράψει τα ακίνητά της, εφόσον υπάρχουν, ως νέα, καθώς και τα ακίνητα των ανηλίκων τέκνων για τα οποία της έχει ανατεθεί η επιμέλεια. Ο πρώην σύζυγος θα υποβάλλει Ε9 στο οποίο θα διαγράψει τα ακίνητα της πρώην συζύγου που είχαν δηλωθεί στο κοινό έντυπο Ε9 του 1997.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ