Παρασκευή 20 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κατοχύρωση επαγγέλματος συντηρητή

Σύμφωνα με το άρθρο 9 του πολυνόμου του ΥΠΠΟ "Θεσμοί, Μέτρα και Δράσεις Πολιτιστικής Ανάπτυξης" θεσμοθετείται η άδεια άσκησης του επαγγέλματος του Συντηρητή Αρχαιοτήτων και Εργων Τέχνης και ορίζονται οι προϋποθέσεις χορήγησής της (άδεια που αφορά στην ανάληψη, επίβλεψη έργου συντήρησης και λειτουργία εργαστηρίων).

Η άδεια χορηγείται από τον υπουργό Πολιτισμού, μετά από εισήγηση τριμελούς επιτροπής που αποτελείται από: το νομικό σύμβουλο του ΥΠΠΟ ή τον αναπληρωτή του, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟ ή τον αναπληρωτή του κι έναν καθηγητή Α' συντηρητή αρχαιοτήτων και έργων τέχνης του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Εργων του Τέχνης του ΤΕΙ Αθήνας ή τον αναπληρωτή του.

Οι συντηρητές αρχαιοτήτων και έργων τέχνης που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την παραπάνω άδεια και πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως περιγράφονται στον ισχύοντα νόμο, μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις στη Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟ (Διοσκούρων 4, Πλάκα, τηλ. 3218.475, 3215.548, fax 3310.342).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ