Σάββατο 21 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"... θα θερίσουν θύελλες"

Η κυβέρνηση και τα εκ Βρυξελλών αφεντικά της, έχουν δρομολογήσει το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς της χώρας. Εναντίον αυτής της πολιτικής στρέφονται οι αγροτικοί αγώνες και αφορούν ουσιαστικά την επιβίωση των αγροτών.

Κι αυτή η πολιτική δεν μπορεί να προχωρήσει στηριζόμενη στον κατασταλτικό κρατικό μηχανισμό και στις δικαστικές διώξεις. Επιμένοντας η κυβέρνηση στην πολιτική ποινικοποίησης των αγώνων "σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες"!

Οι αγώνες της αγροτιάς θα συνεχιστούν και θα είναι πιο μαζικοί, πιο δυναμικοί, καλύτερα οργανωμένοι και συντονισμένοι. Και μαζί με τους αγωνιζόμενους αγρότες θα συστρατευτούν οι άλλοι εργαζόμενοι, τ' άλλα λαϊκά στρώματα, σχηματίζοντας μέτωπο απόκρουσης και αντεπίθεσης στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στον επικίνδυνο αυταρχικό της κατήφορο.

Ο κατήφορος αυτός, που σήμερα εκδηλώνεται σε βάρος των αγροτών και αύριο εναντίον οποιωνδήποτε άλλων εργαζόμενων θελήσουν να υπερασπίσουν τα δίκια τους, πρέπει και μπορεί να σταματήσει, διότι αφαιρεί στοιχειώδεις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, απειλεί αυτή την ίδια τη δημοκρατική ομαλότητα της χώρας.

Η ανευθυνότητα της κυβέρνησης οδηγεί σε επικίνδυνους "ατραπούς" και ο λαός μας πρέπει και μπορεί να προλάβει τα χειρότερα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ