Κυριακή 22 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαχητικό πανοικοδομικό παρών

Σε απεργία προχωρούν οι οικοδόμοι στις 10 του Μάρτη, συμμετέχοντας ταυτόχρονα στις προσπάθειες συντονισμού

Αποφασιστικά μπροστά, στην πάλη για την απόκρουση της αντεργατικής και αντιασφαλιστικής πολιτικής της κυβέρνησης και για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεών τους, μπαίνουν οι οικοδόμοι. Με απόφαση τής Ομοσπονδίας του κλάδου προχωρούν την Τρίτη 10 του Μάρτη σε 24ωρη πανελλαδική - πανοικοδομική απεργία και προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Οι οικοδόμοι καλούνται στα πλαίσια των αποφάσεων του πρόσφατου συνεδρίου της Ομοσπονδίας τους, να παλέψουν για την ανατροπή των σχεδίων κυβέρνησης και κεφαλαίου για διάλυση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος μέσω του "κοινωνικού διαλόγου", για την υπεράσπιση των εργασιακών κατακτήσεων και για την προώθηση και ικανοποίηση βασικών τους αιτημάτων, όπως: Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την επιβίωση των ανέργων. Αναγνώριση και διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων. Σύνταξη στα 55 για τα βαρέα και στα 60 γενικά. Αύξηση των συντάξεων. Κατάργηση του άρθρου 26 του ν.2520, που μειώνει κατά 50% τις υποχρεωτικά καταβλητέες ασφαλιστικές εισφορές σε οικοδομικοτεχνικά έργα στις αγροτικές περιοχές. Νομοθέτηση 35ωρου - 7ωρου - 5ήμερου με πλήρεις αποδοχές. Ικανοποιητικές συλλογικές συμβάσεις.

Ο Δ. Βανδώρος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας, θα τονίσει πως "απόφαση του συνεδρίου μας είναι η παραπέρα ανάπτυξη αγώνων και το να πρωτοστατήσει ο κλάδος στο συντονισμό της δράσης με άλλους εργαζόμενους και κοινωνικά στρώματα που πλήττονται απ' την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Στην κατεύθυνση αυτή το Συνδικάτο μας έχει αναπτύξει πρωτοβουλίες και συμμετέχει αποφασιστικά στο Συντονιστικό των σωματείων Αθήνας και στο κοινό πρόγραμμα δράσης που αποφάσισε".

"Εχουμε ξεκινήσει - συνεχίζει - μια προσπάθεια για ανάπτυξη ανάλογων πρωτοβουλιών συντονισμού δράσης και σε τοπικό επίπεδο. Τα Παραρτήματα του Συνδικάτου στο Περιστέρι, στο Αιγάλεω και στην Καλλιθέα έχουν συμβάλει στη δημιουργία Συντονιστικών Επιτροπών για την αντιμετώπιση τόσο των γενικότερων προβλημάτων όσο και ειδικότερων που απασχολούν τη γειτονιά. Στις 25 του Φλεβάρη το Παράρτημα του Περιστερίου διοργανώνει κοινή σύσκεψη μαζικών φορέων με αντικείμενο την προώθηση στην περιοχή "τοπικού σύμφωνου απασχόλησης" που αποτελεί ένα ακόμη μέσο για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Στον ίδιο δρόμο ακολουθούν και τα άλλα Παραρτήματα. Είναι επιτακτικά αναγκαίο σήμερα στο "μαύρο" μέτωπο κυβέρνησης - κεφαλαίου - Ευρωπαϊκής Ενωσης να αντιτάξουμε το δικό μας μέτωπο. Καλούμε τους οικοδόμους να δώσουν μαχητικό "παρών" στην παναθηναϊκή συγκέντρωση στις 5 του Μάρτη και στην πανοικοδομική απεργία και συγκέντρωση στις 10 του Μάρτη".

Ντίνα ΝΤΑΒΟΥ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η μεγάλη μάχη για τη Σύμβαση και την Ασφάλιση (2022-03-15 00:00:00.0)
Ετοιμη για νέες μεγάλες μάχες μετά το 26ο Συνέδριο (2022-02-01 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων (2016-01-26 00:00:00.0)
Δραστηριότητα για την παναττική απεργία (2012-01-06 00:00:00.0)
Στη μάχη της απεργίας (2006-05-19 00:00:00.0)
Στις κάλπες από αύριο (1996-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ