Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στρατιώτης με μηνιγγίτιδα

Νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας εκδηλώθηκε στις Ενοπλες Δυνάμεις. Τη φορά αυτή, η νόσος χτύπησε σε μονάδα της Ρόδου, που, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, στρατιώτης, ο οποίος υπηρετεί σε μονάδα του Μηχανικού, παρουσίασε εικόνα συμβατή με τη νόσο μηνιγγίτιδα. Ο ασθενής διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Ρόδου, όπου του παρέχεται ιατρική φροντίδα και επρόκειτο να μεταφερθεί στην Αθήνα στο 401 ΓΣΝΑ για παραπέρα περίθαλψη. Παράλληλα, στη μονάδα που υπηρετούσε ο στρατιώτης, λαμβάνονται για προληπτικούς λόγους τα προβλεπόμενα μέτρα σε αυτές τις περιπτώσεις. Αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων μηνιγγίτιδας παρατηρείται την τελευταία πενταετία στη χώρα μας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Μηνιγγίτιδας, το 1997 δηλώθηκαν 224 κρούσματα, το 1996 είχαν δηλωθεί 133 κρούσματα, το 1995 τα κρούσματα ήταν 111, το 1994 τα κρούσματα ήταν 70 και το 1993 είχαν δηλωθεί μόνο 55 κρούσματα.

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν χτες στις εργασίες του 2ου Πανελληνίου Συνεδρίου Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας, με θέμα: "Δημόσια Υγεία: στο Κέντρο της Υγείας ή στην Περιφέρεια της Ιατρικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ