Πέμπτη 26 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ
Να παραταθούν οι προθεσμίες για τις φορολογικές δηλώσεις

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων ζητάει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), με επιστολή της προς τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Δρυ,προβάλλοντας μια σειρά λόγους, όπως οι πρόσφατες αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία, η καθυστέρηση στην έκδοση ερμηνευτικών εγκυκλίων και οδηγιών, οι αλλαγές που έγιναν στα έντυπα των δηλώσεων την τελευταία στιγμή, η έλλειψη ορισμένων εντύπων κλπ. Η ΠΟΛ προτείνει να οριστεί ως μέρα έναρξης της υποβολής δηλώσεων η 10η του Μάρτη για τις εκκαθαριστικές στα Α και Β κατηγορίας βιβλία, η 16η του Μάρτη για ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ για μισθωτούς και συνταξιούχους προτείνεται να υποβάλλονται οι δηλώσεις μέχρι τις 29 του Μάρτη.

Τέλος, η ΠΟΛ προτείνει, για λόγους "ισονομίας", όπως τονίζει, να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους φορολογούμενους - και όχι μόνο σε αυτούς που υποβάλλουν φορολογική δήλωση μέσω φοροτεχνικών - που θα συμπληρώσουν το έντυπο Ε3 να το καταθέσουν στις εφορίες μέχρι 30 Απρίλη.

Ενόψει της έναρξης της περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από τους φορολογούμενους για τα εισοδήματα που απέκτησαν το προηγούμενο έτος, ο Γ. Δρυς συναντήθηκε χτες με τους προϊσταμένους των εφοριών και τους έδωσε οδηγίες για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι εφορίες της χώρας στην παραλαβή των δηλώσεων. Ο υφυπουργός είπε πως θα βρίσκονται υπό την εποπτεία επιθεωρητών του υπουργείου οι διαδικασίες και η εικόνα που θα εμφανίζει κάθε Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ