Τετάρτη 4 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΕ - ΟΤΑ
Καμία δημοτική υπηρεσία σε ιδιώτες

Την ικανοποίησή τους, για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τις παρκοεταιρίες, εξέφρασαν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις κοινότητες, τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ Ν. Λαμπρακάκης,από το 1996 καλούσαν το λαό της Αθήνας ν' αντιδράσει σ' αυτές τις επιλογές. Στο δήμο του Πειραιά μάλιστα είχαν προχωρήσει τότε σε 20ήμερη απεργία. Παράλληλα, έκαναν και προσφυγή στο ΣτΕ. Παρ' όλα αυτά, όμως, η ΚΕΔΚΕ τότε με πληρωμένη καταχώρισή της στον Τύπο υποστήριζε ότι είναι νόμιμη η μέθοδος που εφαρμοζόταν και πως οι εργαζόμενοι είχαν άδικο που διαμαρτύρονταν.

Η ελεγχόμενη στάθμευση σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εισπρακτικό μέσο. Εμείς σαν Ομοσπονδία, τόνισαν οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ - ΟΤΑ, καλούμε τους εργαζόμενους να παραμείνουν θεματοφύλακες της νομιμότητας και να μη συμβάλουν με πράξεις τους σε παράνομες ενέργειες δημάρχων. Οι δήμοι τώρα θα πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα που εισέπραξαν από παράνομες κλήσεις στους δικαιούχους, ενώ, αναφερόμενοι στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων για τη δημιουργία δημοτικής επιχείρησης που θα αναλάβει αυτό το έργο τόνισαν ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις είναι Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και δεν μπορούν να ασκήσουν δημόσια εξουσία.

Το θέμα αυτό, βέβαια, υπάγεται στο γενικότερο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων που προωθούνται στο χώρο της ΤΑ και η αποτροπή των οποίων είναι ένα από τα αιτήματα της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία για τις 5 και 6 Μάρτη.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα"

"Παλεύουμε για την ίδια μας τη ζωή και μόνο ενωμένοι και αποφασισμένοι θα νικήσουμε. Ο αγώνας είναι ο μόνος δρόμος που έχουμε, για να καταλάβουν οι αρμόδιοι της κυβέρνησης το δίκιο μας".

Με αυτά τα λόγια ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕ - ΟΤΑ Γ. Στρατηγός κάλεσε, στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε με εκπροσώπους της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας" στο γκαράζ του δήμου Αθηναίων, τους συναδέλφους του που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία. Το αγωνιστικό τους "παρών" στην απεργιακή κινητοποίηση, η αποφασιστικότητα για τη συνέχιση του αγώνα και η παρουσία τους στη συγκέντρωση που θα γίνει αύριο στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, είναι η μόνη επιλογή απέναντι στην αδιάλλαχτη στάση της κυβέρνησης. Το ίδιο κάλεσμα απηύθυναν και ο γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής Μπ. Βορτελίνος και η Γ. Καταχανά,μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, οι οποίοι μεταξύ άλλων επισήμαναν και τους άμεσους κινδύνους που διατρέχουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα οι περισσότεροι να πεθαίνουν πριν ακόμη βγουν στη σύνταξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ