Τετάρτη 4 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
4Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ
Υπό ανέγερση εδώ και 26 χρόνια!

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και Μ. Μπόσκου

Πέρασαν 26 χρόνια από τότε που αποφασίστηκε η ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το 4ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, αλλά ακόμα εκκρεμεί η ολοκλήρωσή της και διαιωνίζεται η ταλαιπωρία χιλιάδων μαθητών, οι οποίοι φοιτούν με τριπλές και διπλές βάρδιες. Την υπόθεση αυτή φέρνουν για συζήτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου και Μ. Μπόσκου προς τους υπουργούς Παιδείας, Οικονομικών, Δημόσιας Διοίκησης και Μακεδονίας - Θράκης.

Η ιστορία ξεκίνησε το 1972, όταν στην πόλη των Σερρών από μια επιτροπή της Νομαρχίας επιλέχθηκε για ανέγερση σχολικού κτιρίου ένα οικόπεδο έκτασης 6.176 τετραγωνικών μέτρων στην οδό Μ. Αλεξάνδρου. Ομως κάποιοι από τους ιδιοκτήτες του διαφώνησαν με το ύψος της αποζημίωσης, πράγμα που οδήγησε τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών να προχωρήσουν σε αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικοπέδου. Και ενώ όλα ήταν έτοιμα για την ανέγερση του σχολείου, μια νέα επιτροπή εξαίρεσε ένα τμήμα του οικοπέδου από την απαλλοτρίωση. Τελικά, μετά από πολλές περιπέτειες και διάφορες περίεργες συμπεριφορές των υπηρεσιών κτίστηκε ένα σχολικό κτίριο, ενώ το υπόλοιπο οικόπεδο παραμένει ουσιαστικά ακόμη και σήμερα στα χέρια των πρώην ιδιοκτητών τους, οι οποίοι δεν το παραδίδουν, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς έχουν εισπράξει εδώ και πολλά χρόνια και την αποζημίωση της απαλλοτρίωσης. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όπως έγινε γνωστό, σχεδιάζουν να χτίσουν πολυκατοικίες στο χώρο αυτό.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να περιέλθει άμεσα στην κυριότητα του δημοσίου το σύνολο του οικοπέδου και να ξεκινήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες ανέγερσης των σχολικών κτιρίων, που θα ανακουφίσουν όλα τα σχολεία που βρίσκονται στο κέντρο και στη βορειανατολική περιοχή των Σερρών, στα οποία περιλαμβάνονται τα 3ο, 4ο, 6ο, 16ο, 17ο και 19ο Δημοτικά.

Ζητούν επίσης να διερευνηθούν και να καταλογιστούν τυχόν ευθύνες για το χειρισμό του όλου θέματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες σε κάθε φάση της εξέλιξης της υπόθεσης και να διασφαλιστούν σε κάθε περίπτωση τα συμφέροντα του δημοσίου και να διερευνηθούν και να καταλογιστούν τυχόν ευθύνες σε βάρος των πρώην ιδιοκτητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ