Τετάρτη 4 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΗΜΑΘΙΑΣ
Αποζημιώσεις - κοροϊδία

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Εντονη αγανάκτηση προκάλεσαν στους αγρότες του Νομού Ημαθίας, οι τιμές - κοροϊδία που δόθηκαν ως αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για την καταστροφή της παραγωγής ροδάκινων από τον παγετό του Απρίλη του 1997.

Οι τιμές που ορίστηκαν από τον ΕΛΓΑ είναι μικρότερες κατά 10 έως 40 δραχμές κατά κιλό και ανάλογα με την ποικιλία, από αυτές που ίσχυαν για το 1995, με αποτέλεσμα να δημιουργείται θέμα αδικίας και, εκτός αυτού, σοβαρά προβλήματα επιβίωσης σε εκατοντάδες ροδακινοπαραγωγούς.

Μετά από διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις των αγροτών της περιοχής δόθηκε η υπόσχεση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Για το σκοπό αυτό μάλιστα πήγε και κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στο νομό, στο οποίο έγινε και επιστημονική τεκμηρίωση για το δίκαιο του αιτήματος, δηλαδή την αύξηση των τιμών αποζημίωσης. Μέχρι σήμερα, αν και έχουν περάσει 3 μήνες και υπήρχαν μάλιστα διαβεβαιώσεις για την επίλυση του προβλήματος, δεν έχει δοθεί συγκεκριμένη απάντηση.

Για το θέμα αυτό κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Μπόσκου και Βαγγέλης Μπούτας,οι οποίοι ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας για το τι μέτρα θα παρθούν για την άμεση αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος σύμφωνα με τις προτάσεις των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ