Πέμπτη 5 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αποπροσανατολίζουν τον κόσμο

Σε δήλωσή της από την Κρήτη, όπου περιοδεύει, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα των παρκομέτρων:

"Το παρκόμετρο αποδείχτηκε, τουλάχιστον από την εμπειρία που έχουμε στο Λεκανοπέδιο και αλλού, ότι ήταν ένα μέσο σύναψης συμβολαίων του δήμου με ιδιωτικές εταιρίες, ένα μέσο ιδιωτικοποίησης λειτουργιών του δήμου. Εμφανίστηκε σαν ένα μέσο που βάζει τάξη στο κυκλοφοριακό. Ακόμη και αν έτσι ξεκίνησε ο κάθε δήμαρχος, αποδείχτηκε επιζήμια η ιδιωτικοποίηση. Και μιλώντας καθαρά για τον δήμο της Αθήνας θεωρώ αληθινά απαράδεκτο και αποπροσανατολιστικό και υποτίμηση της νοημοσύνης του Αθηναϊκού λαού, η όλη συζήτηση και η μάχη των δημοτικών εκλογών να επικεντρώνεται ανάμεσα στον κ. Αβραμόπουλο και την κ. Δαμανάκη, στα παρκόμετρα. Καλά και άσχημα παρκόμετρα! Οι άνθρωποι αυτοί δε θέλουν να μιλήσουν για την ανεργία, δε θέλουν να μιλήσουν για τα ναρκωτικά, δε θέλουν να μιλήσουν για τις ιδιωτικοποιήσεις των κοινωνικών υπηρεσιών, δε θέλουν να μιλήσουν για το χαράτσι που πληρώνουν οι γονείς της Αθήνας σήμερα και στους παιδικούς σταθμούς και πάνε να συζητήσουν για τα παρκόμετρα μόνο. Βλέπουν το δέντρο και δε βλέπουν το δάσος.

Θεωρώ απαράδεκτο, κυριολεκτικά, να βλέπουμε στην τηλεόραση, ανάμεσα σε εύλογα δυσαρεστημένους για τα πάντα ανθρώπους, δύο - μια υποψήφια και ένα δήμαρχο - να μονοπωλούν τη συζήτηση περί παρκομέτρων. Η αντιπαράθεση και η άμιλλα στις δημοτικές εκλογές πρέπει να γίνει σε ουσιαστικά ζητήματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ